06/12/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “MORAMO DA SE TRGNEMO NA TRGU”
kandidati koalicione liste MORAMO Ljubomir Radović i Ivan Manić Lokalni front iz Valjeva foto sjk Objektiva.rs

“MORAMO DA SE TRGNEMO NA TRGU”

Autor 23/03/2022

U četvrtak, 24.mart u Valjevu su planirani razgovori sa građanima, koncert i predstavljanje kandidata koalicione liste Moramo, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije.

Valjevo će posetiti kandidatkinja za predsednicu koalicione liste MORAMO, profesor dr Biljana Stojković i poslanički kandidati na izborima 3. aprila, Aleksandar Jovanović Ćuta – prvi na parlamentarnoj listi koalicije Moramo i ekološki aktivista organizacije Ekološki ustanak i Biljana Đorđević, kao i Nebojša Zelenović – nosilac parlamentarne liste i kandidat za premijera Republike Srbije, uz veliki broj kandidata iz okolnih gradova.

Od 16 časova planiran je susret i razgovor sa Valjecima, rekao je poslanički kandidat, profesor engleskog jezika, Ivan Manić o događanjima koje Lokalni front iz Valjeva i koalicija Moramo priređuju narednog dana na Gradskom trgu i tribina, od 17 sati, u velikoj sali Skupštine grada Valjeva.

Pozivamo sve zaintersovane građane da dođu i da se pridruže, da bi nakon toga, od 18 časova, organizovali i koncertna Gradskom trgu. Na koncertu će nastupiti pre svega naš dragi Valjevac, Ivan Simeunović sa svojim kvintetom gudača Infinity. Potom, takođe naš prijatelj, DJ Bruce Hullter, koji će puštati muziku tokom događaja i ad hok ekipa koju verovatno već znate, to su Zgubidani.

prof. dr Biljana Stojković kandidatkinja za predsednika koalicije MORAMO Lokalni front Valjevo Objektiva.rs

Zaista se radujemo i nadamo da će sve proći u savršenom redu. Pozivamo sve građane Valjeva, simpatizere i glasače Lokalnog fronta da nam se pridruže u nadamo se lepoj atmosferi,” rezimirao je Manić, poslanički kandidat koji je na 23. mestu koalicione liste MORAMO.

Aktivista Lokalnog fronta iz Valjeva, profesor geografije, Ljubomir Radović, kandidat za poslanika na 51. poziciji liste Moramo, kaže da zajedno možemo imoramo da napravimo ovu zemlju po meri čoveka.

Krajnje je vreme da se svi zajedno suprotstavimo otvoreno tim mafijaško političkim organizacijama koje su, uz pomoć prinude, ucene, zastrašivanjem, korupcijom, medijskim spinovanjem, terorom koji dolazi od medija sa nacionalnom frekvencijom i od kupjenih i potkupljenih lokalnih medija, našu državu oteli, poništili sve institucije pretvarajući nas u obespravljene, zastrašene, osiromašene robove.
Stvari mogu, i moraju, da se promene. Izbori su pred nama. Ako smo mi smogli snage da se, kao ostvareni ljudi, suprotstavimo i izađemo na crtu ovom užasnom autokratskom režimu, najmanje što očekujemo od građana je da 3. aprila, u društvu svojih najmilijih, izađu na izbore. Da iskoriste svoje zagarantovano pravo i slobodno glasaju, birajući broj 2 na listi za predsedničke izbore i broj 9 na listi za parlamentarne izbore.

Moramo čini 60 organizacija sa teritorije cele naše zemlje koje su se udružile u želji da se ta srčana borba sa lokala proširi i institucionalizuje. To je jedini način na koji će se Srbija istrgnuti iz ruku nezajažljivaca koji kroz politiku prolaze kao sveprisutni profesionalni političari, ostvarujući samo lične i partijske interese, a koristeći naša sredstva i čineći naše živote nepodnošljivim.

Naš programski dokument “Zeleni dogovor za Srbiju” je put kojim ćemo prekinuti sa rasprodajom, obnoviti i sačuvati naš vazduh, našu vodu i našu zemlju.

Glas za Moramo je glas za profesorku doktorku Biljanu Stojković. To je glas za mog kolegu Ivana Manića, koji je 23. na listi Moram, koji će se hrabro boriti za naše interese i koji će zajedničke probleme Valjevki i Valjevaca rešavati u republičkom parlamentu,” poručio je Ljubomir Radović, takođe poslanički kandidat koalicione liste MORAMO.

Pitanje novinara bazirano je na pisanju pojedinaca po društvenim stranicama povodom koncerta planiranog za četvrtak, 24. mart jer je na taj datum 1999. godine počelo bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije. Povodom tih komentara, Ljubomir Radović je rekao:

Naša istorija je puna tragičnih dešavanja, pre svega zahvaljujući ljudima koji su i danas na vlasti. Dakle, 24. mart je dan kada je počeo strašan događaj, NATO agresija na SRJ, to je trajalo 78 dana, svi smo svedoci toga, pamtimo šta se događalo. Ali, podsećanje na svaki detalj naše prošlosti bi onemogućio da uopšte učestvujemo u izbornom procesu.

Mi na ovaj način, 24. marta, želimo da učestvujemo aktivno u kampanji. Zahvalni smo što je bukvalno sam finiš kampanje pred izbore 3. aprila u Valjevu. Svakako da ćemo se podsetiti i iskoristiti priliku da odamo počast svim stradalim sugrađanima u tim dešavanjima.

Još jednom kažem, naša istorija je takva da ne možemo da izbegnemo takve događaje,” napomenuo je Radović pred sutrašnje predstavljanje kandidata za predsednicu i narodne poslanike koalicione liste Moramo u Valjevu.