17/04/2024
Najnovije vesti
23-11-2022-Dan-Valjevske-gimnazija-predstava-Prah-glume-Iva-Vidic-i-Petar-Uskokovic-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

GIMNAZIJSKA PREDSTAVA PRAH U UŽOJ SELEKCIJI FESTIVALA

Autor 04/03/2023

Predstava “Prah” Dramskog studija Valjevske gimnazije ušla je u selekciju na prvom Festivalu dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i regiona, u organizaciji Zemunske gimnazije sa Gimnazijom Nikola Tesla u Budimpešti.

Od 21 prijavljene predstave, selekciju je prošlo osam, a četiri najuspešnije predstave biće izvedene u Budimpešti narednog meseca.

Svečano otvaranje Festivala je danas, 4. marta. Svi zainteresovani predstavu “Prah” ovog puta mogu pogledati u okviru programa Festivala, u nedelju, 5. marta, od 20 sati i 30 minuta, u pozorištu Pinokio u Bulevaru maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd.

Podsećamo, predstava “Prah” pripremljena je i premijerno izvedena povodom Dana Valjevske gimnazije, prošlog novembra. Prema drami savremenog mađarskog pisca Đerđa Špira režirao je profesor srpskog jezika i književnosti, Milan Popović, a igraju članovi Dramskog studija Valjevske gimnazije, Iva Vidić IV1 i Petar Uskoković II2.