04/03/2024
Najnovije vesti
Lokalni front Valjevo Zeleni zemljotres Aleksandar Jovanović Ćuta

ZELENI ZEMLJOTRES

Autor 10/01/2022

Lokalni front Valjevo je u subotu, 8. januara 2022. godine, druge večeri Božića, na Gradskom trgu priredio koncert zahvalnosti i protesta, pod nazivom Zeleni zemljotres.

U prazničnoj atmosferi, Ivan Manić, predsednik Upravnog odbora Lokalnog fronta i zapaženi izvođač u dvosatnom programu, preneo je poruku pretežno mladom auditorijumu:

Hvala svima koji su se poslednjih meseci neustrašivo izložili progonu da bi pomogli u borbi za čistu Srbiju i čisto Valjevo. Prošla godina bila je samo početak: godina, meseci koji dolaze, doneće nove proteste i nove pobede.”

Koncert je otvorila grupa prigodnog naziva Zgubidani, okupljena za ovu priliku, u sastavu Ivan Pavlović, Nikola Marović, Saša Stefanović i vokal, Ivan Manić. Repertoar je za ovu priliku prikladno odabran, hevi rok domaćih i stranih grupa, propraćen je aplauzima i ovacijama.

Do izlaska na scenu beogradske grupe Township Rebellion okupljene je zabavljao DJ Aleks Mark muzikom domaćih angažovanih autora, poput Marčela.

Vrhunac nastupa izvrsnog tribjut benda Township Rebellion, koji izvodi repertoar čuvenog američkog benda, poznatog po kritici vlasti i establišmenta, “Rage Against The Machine”, bila je nedavno komponovana pesma Branka Trijića “Rio Tinto – Marš sa Drine”, u skladu sa poznatim repertoarom sastava koji na svoj način obrađuje teme pobune i protesta. Ova i sve ostale izvedene numere u kojima se posebno isticao vokal Valjevca Milana Jakića oduševile su mladu publiku koja je pokazala da Valjevu nedostaju slični koncerti.

Posebno je zablistao sjajan basista, Saša Stefanović koji je u poslednjem trenutku “uskočio” u sastav da bi zamenio stalnog člana, sprečenog da nastupi zbog korona virusa.

Na Gradskom trgu vođa Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović Ćuta je ovom prilikom razgovarao sa mladim Valjevcima.

Prema navodima, u planu Lokalnog fronta Valjevo je da događaji poput koncerta u subotu, neće biti retki u godini koja je počela.