13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Mihajlo Nikić prvak Srbije u tenisu

Mihajlo Nikić prvak Srbije u tenisu

Autor 04/06/2023

Mladi valjevski teniser Mihajlo Nikić, član Teniskog kluba Valjevo, postao je prvak Srbije u tenisu u kategoriji do 16 godina na državnom prvenstvu koje je održano u Nišu.

Do šampionske titule Nikić je stigao nakon preokreta u finalnom meču protiv Maksima Despotovića sa 3:6, 6:2, 7:6 (7:1).

Valjevski šampion je u trećem setu gubio 5:0, ali je uspeo da se u vrati meč i napravi preokret došavši do taj-breka u kome je bio ubedljiv (7:1). Ovo je prva muška teniska titula u Valjevu od kada se igra tenis, pa je Nikić ušao u istoriju valjevskog tenisa.

“Bilo je izuzetno teško. Ne znam ni sam šta mi je prolazilo kroz glavu kada sam u trećem setu gubio 5:0. Krenuo sam da dobro udaram, protivnik je bio sve lošiji. Na 5:3 u trećem setu bilo je već napeto, a pri rezultatu 5:4 Despotović je imao dve meč lopte, ali sam uspeo da dobrim udarcima pogodim dve linije. On je poveo 6:5, ali sam brzo izjednačio. U taj-breku sam se baš razigrao, a protivnik se baš izmašio i bilo je ubedljivih 7:1 za pobedu i titulu”, rekao nam je Mihailo Nikić svoje utiske danas na teniskim terenima na Pećini.

Mihajlo Nikić, prvak Srbije u tenisu sa trenerom Ivanom Obradovićem

“Pred polazak na turnir imao sam očekivanja da ću dogurati daleko, ali nisam očekivao šampionsku titulu. Inače, tenis treniram devet godina sa trenerom Ivanom Obradovićem, koji ovoga puta nije bio sa mnom u Nišu. Moj otac je bio u pratnji, mislim da bi prisustvo trenera olakšalo celu priču ali je i ovako dobro ispalo.”

Ivan Obradović je trener šampiona Srbije već devet godina.

“Devet godina smo radili strpljivo, sa nama je bila i jedna devojka, koja nije više uz nas od pre dva meseca. Njih dvoje su zajedno trenirali i vremenom su stasavali u šampione. U pitanju je Iva Janković, ona je starija godinu dana pa je samim tim i ranije napravila rezultate. Mihajlo je sada došao u godine kada se prave rezultati. Ja se nisam u startu fokusitao da od njega pravim šampiona sa 12, 14 godina, već sam hteo da njegov zenit dođe što kasnije, i po meni tek slede uspesi. On je već krenuo da igra međunarodne turnire i nadam se da ćemo sličan povod imati već iduće godine sa međunarodne scene. Ovo je do sada najveći uspeh valjevskog muškog tenisa”.

” Valjevski tenis je tu gde je, iskljlučivo su roditelji finansijeri, klub pruža koliko može, terene…Sa finanskske strane nemamo pomoć ni od koga. Pored Mihaila imamo još nekoliko talentovanih dečaka. Evo upravo se održava turnir devojaka do 16 godina. U svakoj generaciji imamo po jednog talentovanog i ja se nadam da ćemo i u budućnosti imati dece koja će napraviti dobre rezultate. Mihajla čekaju međunarodni turniri u regiji, već narednog meseca igraće na turnirima u Bosni i Crnoj gori. Plan je da u narednoj godini igra turnire u regionu, eventualno u Mađarskoj. Za ovaj uspeh potrebno je mnogo rada, truda i odricanja. Neophodni su treninzi svakodnevno, što je uz školske obaveze vrlo teško. Mislim da je za veće rezultate u Evropi i svetu nemoguće je to uskladiti sa redovnim školskim obavezama. Tim pre je Mihajlov uspeh veći jer je sve postigao uz redovne školske obaveze”, ističe trener Obradović.

Mihajlo Nikić je učenik I razreda Valjevske gimnazije.