17/04/2024
Najnovije vesti

POBEDA METALCA U ZEMUNU

Autor 29/11/2022

Na gostovanju u Zemunu košarkaši Metalca zabeležili su devetu pobedu u prvenstvu. Pobeđena je ekipa Zemuna – 83:102 ( 21:29, 12:25, 24:24, 26:24).

Valjevski košarkaši su odlično otvorili utakmicu jasno stavivši do znanja domaćinu da su došli da pobede. Odlepili su se od samog početka, prednost je lagano rasla, prva četvrtina je već bila na osam poena prednosti. U drugoj četvrtini još bolju igru Metalca pratio je odličan šut pa se na odmor otišlo sa 21 poenom razlike 54:33 za goste.

Iako se u Zemunu igralo bez do sada najboljeg igrača Dafija, u sastavu i dalje nema povređenog Islamovića, a uz Gavrilovića koji je iskoristio otvoreni ugovor i napustio klub- (nova destinacija je Makedonija), nije se mnogo osetilo njihovo odsutstvo. Naprotiv, trener Ratkovica je dao priliku i najmlađima. Tako su “valjevska deca” dobila priliku za igru, najbolje je iskoristio Teofilović postigavši pet poena, dok Janković i Pajić nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Najefikasniji u redovima Metalca bio je Durmo sa 20 pogodaka, pratilo ga je Bajić sa 16, Mening i Luković postigli su po 15, dok je Simanić postigao 14 koševa. Najveća prednost na utakmici bila je čak 31 razlike za Metalac 70:39, a valjevski košarkaši su gospodarili u reketu, odnos u skokovima je bio 50:32 za Metalac. Ovom, devetom pobedom Metalac se učvrstio na drugom mestu, prvoplasirana ekipa Dinamika je još uvek bez poraza na prvom mestu.

U subotu sa početkom u 19 sati Metalac dočekuje u hali sportova ekipu Vršca, na čijoj klupi sedi bivši igrač i trener Metalca Vladimir Đokić.