25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ČIŠĆENJE DEPONIJE NA KAMENITOVCU

ČIŠĆENJE DEPONIJE NA KAMENITOVCU

Autor 10/09/2021

Na teritoriji 43 grada i opštine, tokom septembra biće očišćeno oko 500 divljih deponija. Valjevo je od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo sredstva od 932.000 dinara, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara, odnosno ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

DEPONIJA NA KAMENITOVCU PRE ČIŠĆENJA

Danas je očišćena deponija na Kemenitovcu, jedne od najkritičnijih divljih deponija na teritoriji grada Valjeva, pored deponija u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu, u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i Senjevac na putu za Donju Bukovicu. Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, tokom septembra biće očišćeno sedam najkritičnijih. Nakon jedne od poseta Valjevu ministarke Irene Vujović i novcu koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće očišćene deponije koje su u najlošijem stanju.
Nakon očišćene deponije na Kamenitovcu, zamenik gradonačelnika Valjeva, Nemanja Petrović je izjavio da će biti pojačane kontrole i nadzor nad očišćenim deponijama i apelovao na sugrađane da budu odgovorni, jer neadekvatno odlaganje otpada utiče na zdravlje svih nas.