24/06/2024
Najnovije vesti
Dečji parkić eco igralište Valjevo Objektiva.rs oktobar 2021.

VALJEVU 11 MILIONA ZA OPREMANJE IGRALIŠTA U VRTIĆIMA

Autor 24/03/2023

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih obdaništa od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Tim povodom je juče u Beogradu, ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem potpisao pomoćnik gradonačelnika Dragutin Kuzmanović. „Tipsko igralište u sklopu kompleksa Predškolske ustanove „Milica Nožica“ naziv je projekta koji će biti finansiran iznosom od 11 miliona dinara, a kojim je planirano uređenje dečjih igrališta koja postoje u sklopu obdaništa u Valjevu.

U okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, koja je u skladu sa Zakonom o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliće novac za 43 lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo.

„Ugovore smo potpisali jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i idemo napred“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom svečanog potpisivanja ugovora u Palati Srbije. Sa 43 lokalne samouprave potpisani su ugovori ukupne vrednosti 578 miliona dinara za različite lokalne projekte u Srbiji.