28/05/2024
Najnovije vesti
Ulica Vuka Karadžića Stranka slobode i pravde Ujedinjena valjevska opozicija Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić

SAMO OPTIMISTIČNO I BEZ PITANJA

Autor 24/03/2022

Saopštenje za javnost Ujedninjene Valjevske opozicije (UVO) je bazirano na ponovnom prekopavanju tek asfaltiranog kolovoza u Ulici Vuka Karadžića.

“Kada je Vuk Karadžić daleke 1815. godine zapisao i objavio narodnu pesmu „Zidanje Skadra“ nije mogao ni da sanja da će jedan takav Skadar imati u ulici koja nosi njegovo ime.

Tako je rekonstrukcija 550 metara jedne od centralnih gradskih ulica postala svojevrsni „Skadar na Kolubari“. Da sve još više zaliči na Skadar iz pesme, na kolovozu u Vuka Karadžića se već posle prvih kiša pojavilo i jezero, zbog čega je već završeni deo ulice – prekopavan.

I sve u vezi sa rekonstrukcijom ove ulice je pogrešno i predstavlja odraz nesposobnosti i bahatosti ove vlasti.

Započeta je u doba godine kada se radovi obično ne započinju, radovi kasne, košta više nego što je planirano i još se već završeni delovi dodatno prekopavaju i iznova krpe.

I umesto izvinjenja i objašnjenja, gradska vlast upadljivo ćuti. Na pitanja novinara i građana gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ne odgovara.

Nemušta i nesposobna u svemu što radi, naprednjačka gradska vlast je pokazala novi nivo drskosti, pa nam preko omiljenog im izvođača radova finansiranih iz gradskog budžeta poručuje da bi trebalo da imamo malo više optimizma.

Taj optimizam gradske i republičke vlasti košta. Puno košta i finansira se iz naših džepova. Ulica Vuka Karadžića „optimistično“ košta skoro 140 miliona dinara (a možda će koštati i više, jer valja prvo sačekati neku novu kišu)!

Cena izgradnje Gerontološkog centra kojeg 10 godina nisu ni pokušali da završe se (niko ne zna kako) popela na preko 12 miliona evra!

Put od Lajkovca do Valjeva košta neverovatnih 158 miliona evra (8,8 miliona evra po kilometru) i finansira se iz kineskog kredita za koji smo bili uslovljeni da ga gradi kineska građevinska firma bez ikakvog tendera!

Ulica Mirka Obradovića čija izgradnja je završena pre manje od dve godine se raspada i zrela je za rekonstrukciju!

Nemačkoj Bizerbi poklanjamo 7 miliona evra i tako finansiramo skoro 20% ukupne investicije u fabriku u Valjevu, a da u njoj nećemo imati nikakav udeo u vlasništvu!

Građani traže odgovore, jer i pored laži koje im se serviraju vide da to što im se govori da je „kao nikad do sad“, „po prvi put u istoriji Srbije“ i „za razliku od prethodnih vlasti“ nije ništa drugo da velika pljačka njihovih novčanika u zemlji koja je na dan 31. januara 2022. godine bila dužna 30,6 milijardi evra.

To je u stvari to „kao nikad do sad“, „po prvi put u istoriji Srbije“ i „za razliku od prethodne vlasti“.

Nikada pre nismo bili toliko dužni, a zadužuju nas dodatno gotovo svakog dana! Taj dug neko mora i da vrati.

Optimizam vlasti se tako finansira novcem građana za čije netransparentno i nelogično trošenje ne bi trebalo ni da joj postave pitanje. A građani žele i moraju da znaju kako se troši njihov sa velikom mukom i trudom zarađeni novac.

Optimizam ove vlasti je zapravo njihova nada da će još 4 godine našim novcem upravljati i raditi šta hoće, besomučno ga trošeći na netransparentan i besmislen način.

Umesto optimistične vlasti potrebno je da imamo optimistične građane koji će verovati da u zemlji u kojoj žive imaju budućnost. U kojoj će želeti da im rastu deca.

Zato je 3. april važan dan. Izborni dan koji može da donese optimizam među građane.

Da bi se to dogodilo potrebna je PROMENA IZ KORENA,” navodi Udružena valjevska opozicija član liste Ujedinjeni za pobedu Srbije.