15/04/2024
Najnovije vesti
Decji-dan-na-manifestaciji-Dani-Lajkovca-Pizon-Objektiva.rs-Valjevo-30-07-2022.jpg

DEČJI DAN U LAJKOVCU

Autor 30/07/2022

Održan je peti Dečji dan u okviru manifestacije Dani Lajkovca, koji je zadovoljio maštu i radoznalost najmlađih, kao i očekivanja roditelja.

Uz dobru interakciju sa najmlađom publikom, na početku programa odigrana je pozorišna predstava Tri praseta, zatim je nastupilo više plesnih grupa različitog uzrasta Baletskog studija “In Lajkovac”, uz koreografije Nataše Ninković. Pažnju najmlađih privukao je mađioničarski dvojac koji je, osim trikova poput pojavljivanja golubova iz šešira, pokazao i zavidno zabavljačko umeće.

Dečji i seniorski folklorni ansambli Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, u pratnji orkestra Zorana Markovića iz Ćelija, izveli su Igre iz Srbije, Bugarku, Gornji visok, Igre iz Leskovca, Valjevsku Kolubaru i Vranje.

Članica hora Hadži Ruvim i pobednica Republičkog takmičenja u izvođenju tradicionalnih pesama Anđela Milosavljević otpevala je pesme Rasti, rasti moj zeleni bore i Jutro, Jelena.

Tročasovno druženje završeno je odličnim nastupom ženskog vokalno – instrumentalnog sastava “Od bisera oglica” na čijem repertoatu su narodne i tradicionalne pesme. Sledbenice su legendarnog Đerdana, a predvodi ih kćerka Mire Vasiljević, koja je davnih godina osnovala ansambl koji je iznedrio mnogo kvalitetnih pevačica.

Magiji toplog popodneva doprineli su prateći programi na platou Gradske kuće. Na tri punkta brojnim zainteresovanim mališanima oslikavane su arabeske na koži, a bilo je i slikanja portreta. Odlični žongler sa loptom i čunjevima, pajaci na štulama, devojka klovn, zamrznuti Gospodin novine i Gospodin bista u plavom predstavljali su pravu atrakciju za lajkovačke mališane, a sa njima su se slikali i deca i odrasli.

Za opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup