17/04/2024
Najnovije vesti

UČENJE UZ IGRU

Autor 11/09/2021

Predškolci uživaju u igranju i učenju sa svojim vaspitačicama u Kreativnoj radionici Pinokio koja, već duže od 20 godina, radi pod okriljem Udruženja Anđeli čuvari. Zbog pogoršanja epidemi- ološkog stanja, KR Pinokio apeluje na sve da poštuju preventivne mere i na taj način sprečavaju širenje virusa.

Sestra na preventivi u KR Pinokio, Violeta Jovanović, napominje da se preventivne mere odnose na svo osoblje. Podrazume-vano je da svi vode računa o svojim radnim uniformama i klompama koje su isključivo za prostor vrtića. Takođe, dečju obuću u kojoj dolaze – pažljivo odlažu, svi imaju svoje kese sa vidno naznačenim imenima.

Roditelji dovode decu do ulaznih vrata jer je dalje zabranjen ulaz. Molim roditelje da se pridržavaju propisanih mera koje su svim već dobro poznate. Već duže vreme sve ovo traje, ali i dalje moraju nositi masku, održavati udaljenost. Molim da imaju razumevanja. U okviru našeg posla je i da strogo vodimo računa o preventivnim merama. Inače, prilikom prijema dece, obavezno je merenje temperature jer u slučaju povišenja, dete mora biti uklonjeno iz grupe.

Takođe, redovno provetravamo prostorije, svakodnevno vršimo dezinfekciju prostora. Trudimo se da deca što više vremena provode na otvorenom, na vazduhu…”

Deluje da deca brzo i lako, mnogo jednostavnije nego je očekivano, usvajaju nova znanja, i u pogledu preventivnih mera protiv virusa.

Uz razdragane šestogodišnjake vedrija strana sveta uvek je blizu, tako da predškolci iz Kreativne radionice Pinokio šire svoju radost zbog svakog lepog crteža, precizno ispisanih “kosih tankih – uspravnih debelih” linija.

Kosta Mihajlović kaže da su njegove omiljene igračke puzle. Voli da pravi figurice i spinere jer baš mnogo voli da se igra kockama i pravi velike kule.
Marina Petrović takođe voli da se sa drugarima igra kockicama, ali voli i slagalice sa princezama. Dopada joj se da piše, najviše voli kose i prave, i veoma uredno piše jer, kako kaže: “Pa, vodila sam računa da ne pređem liniju!”
Strahinja Jolović, u Pinokio ide od druge godine, i mnogo mu se dopada i kada se igraju, i kada crtaju i uče. Uradio je veoma lepo zadatak i čuva svoj rad. Predškolci su uspešno obavili vežbu “kose – prave linije” pripremajući se za pisanje prvih slova.
Danica Ćirović je veoma uredno pisala, da bi, kaže: “Vežbali ruku za slova. Ja posebno volim da pišem i učim, ali volim da se igram Barbikama i slagalicama sa princezama, a najviše volim kada nam vaspitačice čitaju priču o tri medveda.”

Vaspitači i pomoćno osoblje iz Kreativne radionice Pinokio sve čine radi dečje radosti jer predškolci, kao i ostali mališani, uživaju u Pinokiju, pa se zbog njihovih osmeha svi neprekidno, još više, trude da deci bude interesantno i ne primete period prilagođavanja na predškolski program rada.

Foto – privatna arhiva