12/04/2024
Najnovije vesti

“TOMA” U BIOSKOPU 85

Autor 10/10/2021

Zbog velikog interesovanja publike, film “Toma” će od četvrtka, 14. oktobra, od 20 sati, biti na repertoaru Bioskopa 85 u Valjevu. Samo u Valjevu film beleži preko 5000 gledalaca.

Tokom desetodnevnog projektovanja domaćeg filmskog hita u velikoj sali Centra za kulturu, samo u Valjevu film je videlo preko pet hiljada gledalaca. Za svaku projekciju tražena je karta više. Zbog toga je odlučeno da prikazivanje filma “Toma” Dragana Bjelogrlića, bude produženo za valjevsku publiku, ovog puta u Bioskopu 85.

Prilikom gostovanja celokupne ekipe u valjevskom Centru za kulturu, 7.oktobra, zabeležen je i 400.000 gledalac filma Toma u Srbiji.

Podsećamo, “Toma” je impresionistički portret, biografski film o Tomi Zdravkoviću, zapamćenog prema njegovim pesmama i načinu pevanja.

Scenario potpisuju Nikola Pejaković, Dragan Bjelogrlić, Zoran Lisinac i Maja Todorović, od kojih su Bjelogrlić i Lisinac režirali film.

Iz ekipe filma Toma četvoro glumaca dobilo je značajne nagrade: Car Konstantin – Milan Marić za naslovnu ulogu, Carica Teodora – Tamara Dragičević za ulogu Silvane Armenulić, Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Muziku je komponovao Valjevac, Željko Joksimović, a sve numere za film je otpevao Aco Pejović.

Snimanje je počelo tokom leta prošle godine i, uz prekide, trajalo do aprila 2021. godine na lokacijama u: Valjevu, Beogradu, na Avali, Perlezu, Tari, u Barandi, Pančevu, Priboju, Prijepolju, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Film Toma je još večeras na repertoaru u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, projekcije su od 18 sati i od 21 čas. Prodaja karata na dan projekcije na blagajni Centra za kulturu, po ceni od 350 dinara. Radno vreme blagajne je od 16 do 21 čas. Nakon toga, od 14.oktobra, film Toma biće prikazivan u Bioskopu 85.

Prema navodima organizatora, tokom epidemije, u velikoj sali Centra za kulturu, kao i u Bioskopu 85, obezbeđeno je propisano rastojanje između gledalaca. Broj mesta je ograničen, a salu redovno dezinfikuju. Prilikom posete programa, neophodna je upotreba higijenske zaštitne maske.