21/06/2024
Najnovije vesti
TO Valjevo -Trebinje-naslovna-24-05-2022

SARADNJA VALJEVA I TREBINJA

Autor 25/05/2022

Proteklog vikenda Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinje organizovali su svečano otvaranje letnje turističke sezone, u petak i subotu, 20.i 21. maja, u čuvenoj Ulici Jovana Dučića.

Turističke organizacije Valjeva i Trebinja, prošle godine potpisale su Protokol o saradnji, čime je uspostavljena bliža komunikacija koja je sada proširena i na povezivanje srodnih ustanova i udruženja.

Na otvaranju ovogodišnje letnje turističke sezoni u Trebinju organizovan je niz zanimljivih programa različitog karaktera, dok je koncept priređen kao mini-sajam turističkih organizacija, ustanova i udruženja iz zemalja regiona sa kojima Trebinje intenzivno sarađuje u okviru promocije nove letnje kampanje Trebinja, pod nazivom “Grad koji volite“.

Potpisivanje sporazuma o saradnji biblioteka

Tom prilikom, Protokol o saradnji biblioteka, potpisale su direktorke, Violeta Milošević i Milosava Supić Vuković, u ime Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” iz Valjeva i Narodne biblioteke Trebinje.

Takođe, ozvaničena je saradnja između srodnih organizacija, tačnije Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja sa Udruženjem ratnih dobrovoljaca Trebinja; kao i Kluba Ars Nova iz Valjeva sa Udruženjem umetnika međunarodne umetničke kolonije “Kolo Trebinje”.

Čelnici Trebinja i predstavnici Valjeva

Predstavnici grada Valjeva, koje je predvodila članica Gradskog veća, Dragana Terzić i direktorka Turističke organizacije Valjeva, Ana Marković sa čelnicima Trebinja razgovarali su o mogućnostima daljeg širenja saradnje, a dvodnevni boravak u Trebinju pružio je mogućnost dogovora o poslovnom povezivanju Narodnog muzeja iz Valjeva i Muzeja Hercegovine.

U okviru posete, na Herceg televiziji, priređeno je gostovanje direktorke Turističke organizacije Valjevo, Ane Marković i Marinka Lugonje, predsednika Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja.

Anđelka Dragić i Marko Tomić

Grad Valjevo imao je tri tematska štanda na kojima su u Trebinju predstavljeni kulturno – istorijska baština, zatim turistička ponuda, gastronomski specijaliteti valjevskog kraja, uz etno štand. U okviru zvaničnog kulturno – umetničkog programa nastupili su KUD “Izvor” izvodeći splet igara “Valjevska svadba”, kao i profesor muzičke umetnosti i operski pevač – tenor, Marko Tomić izvodeći pesme Mikija Jevremovića u pratnji Anđelke Dragić, učenice SMŠ “Živorad Grbić”.

Učešće Valjevaca u programima u Trebinju privuklo je znatnu pažnju, ne samo turista iz različitih gradova, već su štandove Valjeva posetili i predstavnici Gradske uprave: gradonačelnik, Mirko Ćurić sa zamenikom, Draženom Boškovićem i direktorkom Turističke organizacije Trebinje, Mirjanom Andrić Puticom.

TO-Trebinje-poseta-valjevskih-standova-24-05-2022.
Poseta na etno štandu Valjeva u Trebinju

Takođe, brojni Valjevci su proteklog vikenda posetili Trebinje i Dučićevu ulicu gde je priređena promocija. Pored tri štanda Valjeva, predstavljeni su gradovi, turističke organizacije i dva nacionalna parka Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, tačnije Beograd, Paraćin, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Budva, Nikšić, Istočno Sarajevo, kao i Nacionalni parkovi “Kozara” i “Sutjeska”.