15/04/2024
Najnovije vesti

Luka Mihajlović ponovo prvak Srbije

Autor 19/12/2023

Na državnom prvenstvu u boksu koje je minulog vikenda održano u Novom Pazaru, Luka Mihajlović, bokser Bokserskog kluba “Pilot Milenko Pavlović” iz Valjeva ponovio je prošlogodišnji uspeh. Luka je u finalnoj borbi savladao domaćeg boksera prekidom u trećoj rundi, i postao (po drugi put) Omladinski prvak Srbije u kategoriji do 57 kg.

Zarija Andrić, trener u Bokserskom klubu “Pilot Milenko Pavlović” nakon završenog prvenstva rekao nam je:

“Utisci su fenomenalni. Luka je boksovao tri meča, u četvrtfinalnom meču boksovao je sa Dimitrijevićem iz BK Despot, pobedio je na poene. U polufinalnom okršaju prekidom u trećoj rundi savladao je Kasirana iz Sombora, dok je u finalnom susretu nasuptio protiv Admira Kamničanina iz Novog Pazara. I ovaj susret završen je prekidom u trećoj rundi.

Na državnom prvenstvu nastupio je 121 takmičar, od toga 88 seniora, dok su preostali bili omladinci i omladinke. Bokserski klub Pilot imao je još jednog takmičara, Nemanja Petrović nastupio je u seniorskoj konkurenciji. On je izgubio meč protiv Price koji je iskusan bokser jer u karijevi ima već 60 mečeva. Iako prehlađen, ali više zbog neiskustva, izgubio je ali je pokazao odličan kvalitet. Njegova borba je trajala tri runde, bila je čista borba, čak je Petrović u jednom trenutku bio u prednosti jer je Prica bio u nokdaunu koji nije brojan. Neiskustvo je samo prevagnulo da ne reši meč u svoju korist u tom trenutku. Luka Mihajlović je inače napunio 18.godina, i on od sledeće godine ulazi u seniorsku konkurenciju i ukoliko bude nastavio da trenira ovim tempom očekujemo dobre rezultate”.

Aleksandar Vučićević, Luka Mihajlović- dvostruki prvak Srbije u kategoriji do 57 kg, Nemanja Petrović i Zarija Andrić u Novom Pazaru

Možemo li da kažemo da je 2023.godina bila veoma uspešna za Bokserski klub “Pilom Milenko Pavlović”, pitali smo Aleksandra Vučićevića, saradnika ovoga kluba?

“Možemo da kažemo da je godina bla uspešna, ne veoma uspešna, jer se mi ne zadovoljavamo onime što smo ostvarili, već smo imali i veće planove od ostvarenih. Neke zadatke i ciljeve smo ispunili, neke nismo, sve ostalo ostavljamo za 2024.godinu. Zapravo, najkvalitetnije i najbolje rezultate očekujemo tek u 2025.godini, jer smo mi mali i mlad klub, sa malim budžetom. Uz sve to moram reći da su naši rezultati i više nego dobri. Suština je da imamo šampione u mlađim uzrastima, da imamo vicešampione, seniora koji uz dobar rad i kvalitetne mečeve može da pokaže i ostavi trag u Srpskom boksu. Nemanja Petrović je u Novom Pazaru imao odličan meč, kao što je rekao trener Andrić- u jednom trenutku je protivnim koji je mnogo iskusniji od njega bio u neprijatnoj situaciji. Nemanjino neiskustvo učinilo je da taj meč ne privede kraju mnogo ranije.Sudija na žalost nije bio u poziciji da bi to primetio i da odradi posao zbog koga je u ringu- a posao sudije u ringu je da zaštiti slabijeg borca. Protivnik nije nije ni jednog trenutka bio nadmoćan nad Petrovićem, meč se lomio do kraja treće runde i bilo je neizvesno. Protivnik je na iskustvo uspeo da ubedi sudije da je pobeda njegova.Sudije nisu primetile da je protivnik uglavnom tražio spas u zagrljaju. Ta borba je veliko iskustvo i za Petrovića i za nas, to je naš prvi senior koji dobrim radom pokazuje dobre strane i kvalitete. Sa njim nastavljamo ozbiljan rad, i već tražimo ozbiljnije protivnike, ali i da se pripremamo za naredno prvenstvo Srbije u 2024.godini. Da rezimiram, za pet godina postojanja mogu slobodno da kažem da smo postigli solidne rezultate. Imali smo veće želje, ali uz sve probleme koji su nas pratili i koje smo rešavali u hodu, krećemo u 2024.godinu mnogo jače i kvalitetnije. U planu je dovođenje još jednog trenera iz inostranstva koji će biti pomoć našem prvom treneru Zariji Andriću.Očekujemo mnogo bolje rezultate u 2024.godini”.

O neadekvatnim prostorijama kluba gde vredno vežba 25 članova BK “Pilot Milenko Pavlović” nekom drugom prilikom. Važno je znati da iz tog prostora izlaze šampioni Srbije.