25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • REKONSTRUKCIJA ULICE PREMA ZATVORENOM BAZENU U LAJKOVCU
Valjevo Lajkovac Kolubarski okrug Foto Agencija Pristup

REKONSTRUKCIJA ULICE PREMA ZATVORENOM BAZENU U LAJKOVCU

Autor 13/02/2022

U Lajkovcu je počela kompletna rekonstrukcija Izviđačke ulice dužine 700 metara, koja vodi od Zelene pijace do zatvorenog bazena.

Put će biti znatno proširen, sa obostranim trotoarima od behaton ploča, tako da će širina saobraćajnice biti skoro 15 metara. U sklopu projekta biće izgrađena i kišna kanalizacija.

Ukupna vrednost radova je 50 miliona dinara sa PDV-om: opština Lajkovac učestvuje sa 10 miliona, dok je EPS obezbedio 40 miliona. Rok za završetak ulice je 60 dana, ako vremenske prilike dozvole.

Prilikom obilaska radova u Izviđačkoj ulici predsednik opštine Andrija Živković je istakao tendenciju za urbanizacijom ovog dela Lajkovca i njegovo približavanje građanima, s obzirom na to da je malo udaljen od centra.

Prvi korak je urađen izgradnjom zatvorenog bazena, a drugi je izgradnja moderne saobraćajnice. Raspisana je nabavka za završetak radova na Radića konaku i Konaku Brene Mihajlović, kao spomenici kulture izmešteni iz Malog Borka zbog širenja ugljenokopa, i njihovo parterno uređenje, što takođe finansira EPS.

Na Komisiji za planove krajem prošle godine promenili smo namenu obližnjeg prostora koji je nekada bio zamišljen kao Agrobiznis centar, tako da će moći da se koristi za stambeno – poslovne i komunalne delatnosti. Potrudićemo se da ovu celinu pretvorimo u kulturno – sportski deo Lajkovca.”

Andrija Živković je rekao da je Opština Lajkovac kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave konkurisala za izgradnju fudbalskog terena sa veštačkom travom, na prostoru između fudbalskog stadiona Zadrugara i zatvorenog bazena. Veštački teren će imati atletsku stazu i rasvetu, vrednost radova je 35 miliona dinara. Ukoliko odgovor bude pozitivan opština Lajkovac će učestvovati sa 15 miliona dinara, a ostatak će finansirati ministarstvo.