24/06/2024
Najnovije vesti

Završena letnja basket liga- titula Pekari Beljić

Autor 22/08/2023

Nakon četvorogodišnje pauze proteklu nedelju obeležila je Letnja basket liga koja je održana na obnovljenom igralištu KK Student.

Preko 40 ekipa takmičilo se u više kategorija, a finalne utakmice odigrane su u nedelju u večernjim satima.

Detalj sa finalne utakmice seniora

Turnir je probudio nadu da u valjevskoj košarci još uvek postoji dobar broj mladih i talentovanih košarkaša, koji su svojim igrama nagovestili svoje mogućnosti. Istovremeno, veliki broj publike pratio je svakodnevno utakmice, a poslednja dva dana iste su bile prepune uz zdušno navijanje. Reklo bi se kao nekada. Organizator je i ovoga puta bio Sportski savez Valjeva, uz svesrdnu pomoć brojnih volontera i ljubitelja košarke.

Sami polufinalni i finalni susreti “varničili” su od želje za pobedom. Sve to praćeno ovacijama publike koja je bodrila svoje favorite. Viđene su odlične partije od najmlađih kategorija do seniora.

Igor Popović, profesionalni 3×3 basketaš i kapiten Metalca Marko Bajić

Pobednici u seniorskoj konkurenciji su basketaši ekipe Pekara Beljić, koji su u finalu bili bolji od ekipe Butik Odisej u dva navrata (finale se igralo na dve pobede) rezultatima 21:19, i 21:20. Pobednička ekipa igrala je u sastavu Igor Ćirković, David Janković, Željko Jevtić, Goran Nišić i Ivan Popović (priključio se ekipi pred polufinale – profesionalni igrač ekipe Partizan 3×3, iz Uba). U ekipi Odisej natupali su dvojica igrača Metalca – Aleksandar Teofilović i Marko Bajić, a uz njih su igrali Uroš i Miloš Đokić, i Matija Alimpić. Finalni meč odigran je na visokom nivou, a prevagu je donela igra Ivana Popovića na strani Pekare Beljić. Treće mesto pripalo je ekipi Đorđe Pešić koja je pobedila ekipu Akva svet pet šopa.

Pobednici u juniorskoj konkurenciji- ekipa Marabu

U juniorskoj konkurenciji pobednici su basketaši ekipe Marabu Valjevo, koji su bili bolji od ekipe Iva vode, dok je treće mesto pripalo ekipi Tehniks koja je savladala Metalprom.

Markoni hanting je pobednik u kategoriji kadeta pobedom protiv ekipe ASR, dok je u borbi za treće mesto Pivnica Golos savladala ekipu Zipe.

Kadetski pobednici- ekipa Markoni hanting

U pionirskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Članarina nakon finalne pobede nad Nindža kornjačama, treće mesto pripalo je ekipi Smrt u mreži koja je bila bolja od Papagajčića. Kod mlađih pionira najbolja ekipa je Čokoladne bananice, dok je u kategoriji devojčica titula pripala ekipi Barbi.

U veteranskom nadmetanju titulu je ponela ekipa Enela.

Najkorisniji igrač ovogodišnje Letnje basket lige je David Janković iz ekipe Pekara Beljić, dok je za najboljeg mladog igrača zasluženo proglašen Aleksej Obućina. Titula najboljeg trojkaša pripala je Viktoru Šerbuli.

Sam turnir dokazao je da su se Valjevci uželeli basketa na Studentu. Dve godine Korone, potom stanje terena koje nije dozvoljavalo igru, učinile su da tribine popularnog igrališta budu svakodnevno pune. Tek adaptirani teren i broj učesnika jasno pokazuje da ovaj teren može u letnjem periodu biti višenamenski korišćen.