30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USPESI NA 24. SUSRETIMA FLAUTISTA “TAHIR KULENOVIĆ”
Valjevo Objektiva.rs foto Dragan Krunić susreti flautista Tahir Kulenović u muzikoj školi Živorad Grbić Valjevo

USPESI NA 24. SUSRETIMA FLAUTISTA “TAHIR KULENOVIĆ”

Autor 01/02/2022

Koncertom pobednika, u nedelju, 27. februara, završeni su 24. Međunarodni susreti flautista u Muzičkoj školi Živorad Grbić u Valjevu.

Sveukupni laureat i dobitnik novčane nagrade porodice profesora Tahira Kulenovića je učenica trećeg razreda srednje muzičke škole Kosta Manojlović iz Zemuna, Jana Stojaković, nekada učenica osnovne muzičke u Valjevu.

Muzičku školu Živorad Grbić iz Valjeva pradstavljala su 23 učenika i svi su nagrađeni: 13 prvom, devet drugom i jedan trećom nagradom.

Laureat za osnovnu školu je Iva Vujanić, četvrti razred osnovne muzičke škole “Kosta Manojlović“ iz Zemuna, u klasi profesora Aleksandra Burkerta, koja je nastupala uz klavirsku pratnju profesorke Biserke Marović.

Laureat za srednju školu je učenica trećeg razreda, Jana Stojaković, takođe iz klase profesora Burkerta u muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu, koju je takođe pratila profesorka Biserka Marović.

Laureat u kategoriji muzičke akademije je Sara Nikolić, student druge godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, iz klase profesorke Laure Levai Aksin, nastupila je na takmičenju uz klavirsku saradnju Filipa Milisavljević.

Apsolutni pobednici u kategoriji kamernih ansambala za osnovnu školu je kvartet flauta “Slavenski” u klasi profesorke Marijane Josipović Mirković iz osnovne muzičke škole Josip Slavenski u Novom Sadu.

Laureat u kategoriji kamernih ansambala za srednju školu je ansambl “Flautisimo“, sa kojima rade profesori flaute Zorana Matić i Aleksandar Burkert, zatim profesorka kontrabasa Magdalena Rančić, iz muzičkih škola: Kosta Manojlović iz Zemuna, Živorad Grbić iz Valjeva, Josif Marinković iz Beograda, Petar Krančević iz Sremske Mitrovice i Stevan Mokranjac iz Požarevca.

Za najboljeg pedagoga proglašen je profesor flaute Aleksandar Burkert koji predaje u muzičkim školama Kosta Manojlović u Zemunu i Vladimir Đorđević u Beogradu. Za najboljeg klavirskog saradnika izabrana je profesorka Biserka Marović, koja takođe radi u muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu, kao i u muzičkoj Petar Krančević u Sremskoj Mitrovici.

Nastupi učenika Muzičke škole “Živorad Grbić” iz Valjeva bili su veoma zapaženi, o čemu govore i ostvareni rezultati i osvojene nagrade na 24. Susretia flautista “Tahir Kulenović”.

Nagrađeni prvom nagradom učenici iz klase profesorke Slobodanke Vasiljević Ljujić su učenice prvog razreda osnovne muzičke Ana Burmaz (96,33 poena) i Dunja Burmaz (95,17), četvrti razred Tara Ljujić (98 poena) i šesti Lena Topalović (95), kao i učenica trećeg razreda srednje, Kristina Stepanović (96,43).

Prvu nagradu osvojili su učenici prvog razreda osnovne muzičke škole u klasi profesorke Mine Čkojić: Strahinja Todorić Strahinja (96 poena) i Teodora Đukić (95), kao i učenica drugog razreda Teodora Šiljković (95,20) i učenica četvrtog razreda, Anastasija Đuričić (97,33 poena).

Prvonagrađene učenice osnovne muzičke iz klase profesorke Radice Đedović, iz drugog razreda su: Magdalena Lukić (96), Dunja Stojanović (95,20) i Kristina Gačić (95,20), kao i iz četvrtog srednje muzičke, Kalina Petrović (95,63).

Učenice osnovne muzičke, iz klase profesorke Slobodanke Vasiljević Ljujić, dobitnici druge nagrade su: iz četvrtog razreda Iskra Đurović Iskra (94,83) o Andrea Gavrilović (93,33); iz petog razreda Milica Milović (takođe 93,33 poena) i Nina Tripković (91,83) i učenica šestog razreda Anastasija Karadarević (93,17). Drugu nagradu osvojila je učenica četvrtog razreda osnovne muzičke škole, Nađa Dugonjić, sa 92 poena, iz klase profesorke Mine Čkojić. Takođe, drugonagrađene su učenice: četvrti razred osnovne muzičke Isidora Lukić (94,50) i trećeg razreda srednje muzičke Teodora Radović (94,25) iz klase profesorke Radice Đedović; kao i učenica petog razreda osnovne muzičke, Milica Nešković (85 poena) iz klase profesora Đorđa Marinkovića.

Treću nagradu sa 84,83 ostvarena poena, osvojila je Katarina Radović, treći razred osnovne muzičke škole u klasi profesorke Radice Đedović, na odseku za flautu u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu.

Svečanim koncertom najuspešnijih, završeni su 24. Međunarodni susreti flautista Tahir Kulenović, priređeni u Muzičkoj školi Živorad Grbić u Valjevu. Ove godine učestvovala su 142 učenika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske.

Članovi žirija ovogodišnjeg takmičenja bili su: Strašo Temkov iz Severne Makedonije, Matej Zupan iz Slovenije, Georgi Spasov iz Bugarske, kao i članovi iz Srbije: Ljubiša Jovanović, Laura Levai Aksin, Aleksandar Burkert, Slobodanka Vasiljević Ljujić, Ksenija Mijatović Korom i predsednik žirija Miomir Simonović.