17/04/2024
Najnovije vesti
prazna učionica Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA NA PODRUČJU VALJEVA

Autor 16/06/2022

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobilo je jutros više škola širom Srbije sa područja brojnih školskih uprava, među kojima je i Valjevo. Ekipe MUP Srbija pregledaju sve škole na čije mejl adrese je jutros stigla poruka preteće sadržine.

U Valjevu razredne starešine od ranih jutarnjih sati obaveštavaju roditelje da deca ne dolaze u prvu smenu dok se na završi provera stvarnog stanja.

Mejlovi o postavljenim bombama stigle su jutros u većinu škola na području grada Valjeva, kao i u većinu škola na seoskom području. Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starešine koje šalju roditeljima poruke da deca ne dolaze u prvu smenu u školu, dok ne bude završena provera.

Jutros je u velikom delu Srbije slična situacija jer su poruke o postavljenim bombama stigle na mejlove škola, povodom toga Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je objavilo saopštenje u kome je navedeno:

“Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, dobilo je više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije”.

Nakon nešto više od mesec dana kada su počele da pristižu dojave o bombama na mejlove škola u Srbiji, danas je prvi put da je pretnja stigla na adrese škola u valjevskom kraju.