28/05/2024
Najnovije vesti

VALIS PORAŽEN OD ŠAPCA

Autor 03/04/2022

Prva kvalifikaciona utakmica za popunu Premijer vaterpolo lige između Valisa i Šapca završena je pobedom gostujuće ekipe 11:12, golom postignutim dve sekunde pre kraja utakmice.

Spektakularno je bilo na bazenu u Petnici. Prepune tribine, navijači oba kluba, navijanje i uzavrela atmosfera pratili su prvu utakmicu između dva sportska prijatelja. Šapčani su bili srećniji, iako su valjevci imali prethodni napad u kome nisu pri nerešenom rezultatu uspeli da postignu gol.

U bazenu je malo je reći ključalo jer je ulog veliki. Viđena je rezultatska klackalica. Bolje su se na početku snašli gosti, ali je mlada ekipa trenera valjevaca Sakovića brzo uhvatila ritam pa je semafor nakon prve četrtine pokazivao nerešen rezultat 4:4.

U drugoj četvrtini viđena je velika borba sa dosta faulova, ali je rezultat takođe bio izjednačen 2:2. Nakon odmora, treću četvrtinu su rešili valisovci rezultatom 3:2, a u poslednjoj deonici igre šapčani su uspeli da preokrenu rezultat, a potom i postignu pobednički gol na samo dve sekunde pre kraja.

Burnim aplauzima prisutnih pozdravljene su obe ekipe nakon završetka utakmice, a najefikasnijiu redovima Valisa bili su Porobić sa tri i Kovačević i Šofranac sa dva postignuta gola. Najefikasniji u redovima Šapca bili su Ćetković sa četiri, i Stojanović i Šulc sa po tri pogotka.

Revanš utakmica se igra u Šapcu sledeće subote, a plasman u Premijer ligu ostvariće ekipa sa boljim skorom iz dve utakmice.