28/05/2024
Najnovije vesti
rampa radovi u toku ulica

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE 894 METRA ULICE BRAĆE NEDIĆA

Autor 03/09/2021

Završena je revitalizacija Ulice braće Nedića u dužini od 894 metra, odnosno 5250 kvadratnih metara i tim povodom se, u sredu, 1. septembra, Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu lokalne samouprave Grada Valjeva, obratio javnosti.

“U narednih desetak dana produžićemo asfaltiranje makadamskog dela ulice u dužini od 780 metara prema Belom Polju. Time rešavamo višedecenijski problem, prema zahtevima Paramentića i Tomića. Inače, Ulica braće Nedića je 2014. godine, kada su bile velike poplave, i kada je preusmeren saobraćaj sa Lozničkog puta, pretrpela velika oštećenja, i sada je došla na red. Inače, Grad Valjevo je za rehabilitaciju ulica obezbedio 28 miliona dinara. Do kraja godine, pored ove, u planu su radovi u Ulici Cake Milivojević, gde je Vodovod radio rekonstrukciju vodovodne mreže, kao i pojedine saobraćajnice na Divčibarama, odnosno od pumpe do vodovoda, prema novoj ski stazi. Takođe, rebalansom će biti opredeljena sredstva za Podgorsku ulicu, iznad nove VI škole” – navodi Vuković uz podsećanje da je za 6. septembar planiran početak rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića.

Predsednik Mesne zajednice Brđani, Aleksandar Petrović se zahvalio rukovodstvu Grada radi asfaltiranja Ulice braće Nedića.
“U neredne tri nedelje će biti asfaltiranja i drugih ulica u MZ Brđani, čak postoji mogućnost da ove godine, možda na proleće, uradimo trotoar u produžetku Radničke ulice pored vojske. To nam je potrebno zbog dece. Vodovod nas malo koči, trebalo je pre da završimo Podgorsku, ali rebalansom budžeta biće odobrena sredstva da prvo oni završe vodovod”.

Na novinarsko pitanje o održavanju vodotokova i početku čišćenja korita reke Gradac, Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu navodi da su radovi u okviru redovnog održavanja vodotokova drugog reda i to radi povećenja proticajnog profila rečnog korita. Čišćenjem nagomilanih sprudova i nanosa u rečnom koritu obavljaju preventivno, u cilju sprečavanja izlivanja, a samim tim i nanošenja štete domaćinstvima u zonama poplavnog područja, rekao je Vuković, napominjući da ne zna koja je dalja upotreba šljunka dobijenog čišćenjem rečnog korita.

FOTO Dragan Krunić