17/04/2024
Najnovije vesti

KOLUBARSKI VEZ METALCA

Autor 20/11/2022

Nastavljaju košarkaši Metalca sa odličnim partijama, sinoć je u hali sportova “pao” i OKK Beograd 95-69 (26-7, 24-27, 22-17, 23-18) u devetom kolu Admiral bet Srpske košarkaške lige.

Nekada neugodni protivnik iz vremena stare državi nije imao nikakve šanse protiv razigrane i motivisane ekipe Metalca, koji je od prvog zvižduka krenuo silovito. Za tili čas semafor je pokazivao 10:0 za domaću ekipu, a gostujući košatkaši prve poene upisali su nakon pet minuta igre.

Predvođeni sjajnim Dafijem valjevski košarkaši rešili su prvi deo igre 26:7, i već tada se videlo da gosti od najava pobede u Valjevu mogu da očekuju samo borbu da poraz što manje boli. Drugi deo igre pripao je gostima, na polovini druge četvrtine došlo je do kvara na semaforu za vreme, popravka je potrajala, a čini se da je pauza u tim trenucima više odgovarala gostima da smanje visoko vođstvo domaće ekipe. Na odmor se otišlo sa 16 poena u korist Metalca.

Vujadinović u prodoru

Nastavio je Metalac sa dobrom igrom i u nastavku. Razigrali su se Stefanović i Bajić pa je rezultat za čas bio 58:37. Nakon blagog pada u igri gosti su uspeli da smanje na 16 poena prednosti, samo na kratko. Dafi je ponovo trojkama, uz punu pomoć Durma i Stefanovića postavili stvari na svoje mesto 88:84. Pružio je u tim momentima trener Ratkovica šansu i Jankoviću i Teofiloviću koji su upisali po tri, odnosno dva poena, burno pozdravljeni od valjevske publike.

Najbolji na terenu sinoć je bio Dafi sa 25 poena (šest trojki), pratili su ga Durmo sa 16 i Mening sa 14 pogodaka. Luković je dominirao u reketu sa 14 skokova.

Metalac u narednom kolu gostuje u Zemunu gde se sastaje sa ekipom Mladosti.