25/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo vesti Objektiva.rs Nevreme Huricane Alarm SOS Valjevski-kraj-Radjevo-selo-prolece-2022-Objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic.

MOGUĆI LOKALNI PLJUSKOVI I DALJE NA SNAZI ALARM ZBOG VISOKE TEMPERATURE

Autor 27/07/2022

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da su danas, u sredu, 27. jula 2022. godine, u zapadnim i jugozapadnim krajevima, lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode, praćene obilnim pljuskovima sa grmljavinom uz pojavu grada i jak i olujni vetar.

Izraženiji pljuskovi sa većom količinom padavina i mogućom pojavom grada moguće je očekivati pretežno na zapadu i jugozapadu Srbije. Prema procenama, za kratko vreme može pasti od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, u zoni pljuskova jak. Najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U upozorenju za područje Srbije na visoke temperature je navedeno da će u petak, 29. jula 2022. godine u celoj zemlji, a u subotu, 30. jula, još samo na jugu biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 °C.

Hidrološko upozorenje RHMZ za period do kraja meseca

Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa.

Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 procentne obezbeđenosti (biološkom minimumu).