13/06/2024
Najnovije vesti
Rock koncert Art hol Centar za negovanje tradicije za kulturu FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva

Koncerti tokom jula u Valjevu

Autor 03/07/2023

CZNTK Abrašević Valjevo večeras priređuje prvi od pet “Valjevo = valjevsko”  koncerata planiranih tokom leta na različitim lokacijama u Valjevu. Večerašnji koncert, od 20 sati, biće održan u amfiteatru u Naselju oslobodioci Valjeva, uz nastup grupe “Stare staze”.

Tokom jula Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, uz pokroviteljstvo Valjevske pivare i podršku Gradske uprave, organizuje nekoliko žanrovski različitih nastupa domaćih muzičara koji će nastupati u različitim delovima Valjeva.

“To je prilika da promovišemo i Valjevo, a naziv je “Valjevo jednako valjevsko”. Ideja koju smo od početka godine počeli da sprovodimo je da promovišemo Valjevce, valjevske muzičare, pa samim tim, negde se uklapa i Valjevsko pivo u tu priču. Ideja je da na pet različitih lokacija priredimo koncerte različitih žanrova sa različitim izvođačima omogućimo publici da uživa u muzici i degustira Valjevsko pivo.  

Počinjemo večeras koncertom u Kolubari 2, u amfiteatru sviraju “Stare staze” i njihov gost je Mila Ristović Pavlović.

Sledeći koncert je 7. jula. Naša zvezda Nadežda Biljić sa gostima, nastupa kod crkve u Novom naselju.

Zatim, 14. jula, na platou ispred Bioskopa 85, svira Dule Perić Band, rock’n’roll žurka.

U subotu, 22. jula, na Trgu pesništva, kod spomenika Desanke Maksimović, nastupa Jova Maljoković sa bendom sviraju džez.

Valjevo vesti Dule Lušin nastup FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Celu koncertnu sezonu završavamo 26. jula sa No comment Bendom i Dulom Lušinom. U planu je da taj poslednji koncert bude na vrhu Tešnjara, iznad “32” čime bi, uslovno rečeno i najaviliTešnjarske večeri koje počinju 5. avgusta”, rekao je Miloš Smiljanić, direktor CZNTK Abrašević iz Valjeva.   

“Ponosan sam na sve učesnike programa i sve koji su nas podržavali i, na neki način, i naterali da napravimo ove koncerte. Mogu da obećam da na ovome nećemo stati. Od septembra ćemo nastaviti našu jesenju koncertnu sezonu, koju već uveliko planiramo.

Svi smo svesni da treba da počne renoviranje velike sale Centra za kulturu, ali to nas neće sprečiti u ovoj ideji. Onda ćemo koncerte planirane za jesen održavati u holu.

Planiran je koncert kafanske muzike i radimo na jednom poetsko – muzičkoj večeri posvećenoj Desanki Maksimović jer je ovo godina jubileja. CZNTK Abrašević planira da na jedan malo drugačiji način obeleži. U muzičko scenski program ćemo uglazbiti stihove Desanke Maksimović. Siguran sam da ćemo publici pružiti sasvim nov doživljaj poezije naše najveće pesnikinje”, naglašava Smiljanić.