15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LAJKOVAČKI ŽELEZNIČAR SE OPROSTIO OD KUPA CEV
Odbojkaski klub Zeleznicar Lajkovac kup CEV Istanbul Turska protiv Ezacibasi

LAJKOVAČKI ŽELEZNIČAR SE OPROSTIO OD KUPA CEV

Autor 25/11/2021

Želja” se oprostio od Kupa CEV, ali stekao značajno evropsko iskustvo.

Lajkovački Železničar sinoć je završio učešće u evropskim kupovima, jer je u šesnaestini finala Kupa CEV poražen u revanšu u Istanbulu.

Ezačibaši je i u drugoj utakmici pobedio sa 3:0, po setovima 25:16, 25:21 i 25:13. Ishod je očekivan, ali dva meča sa jednom od najboljih evropskih ekipa predstavljaju dragoceno iskustvo i za klub i za odbojkašice, pogotovo za mlade poput Uzelac, Ivanović, Mirosavljević…

Jedna od najboljih evropskih ekipa bila je veliki favorit tako da su odbojkašice Želje igrale potpuno rasterećeno. I ponovo je tim Branka Kovačevića pružio solidan otpor, pogotovo u drugom setu. Treba istaći da u revanšu Tijana Bošković nije ulazila u meč, dok je Maja Ognjenović bila u timu, kao glavni organizator igre Ezačibašija.

Za Železničar najviše poena osvojila je Uzelac 8, Batinić 6, Mirosavljević i Savićević po 5, a Kutlešić, Perović i Ivanović po 3 poena. U turskom timu najefikasnije su bile Baladin sa 13, Heirman sa 10 i Adams sa 9 poena.

Železničar sada u potpunosti može da se okrene pripremama za polufinalne utakmice Kupa Srbije, protivnik je TENT, kao i nastavku prvenstva, a u oba takmičenja pokazuje sve bolju igru i rezultate.

Agencija Pristup
Foto iz Istanbula: OK Železničar