22/07/2024
Najnovije vesti
šef Odborničke grupe SPS JS u Skupštini Grada Valjeva Đorđe Pavlović advokat foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs vlast paradigma metafora godišnjica jedne rupe

RUPA KAO METAFORA

Autor 31/03/2022

U ime odborničke grupe SPS – JS u Skupštini Grada Valjeva, javnosti se na danas održanoj konferenciji u Pantićevoj ulici, obratio šef Odborničke grupe, advokat, Đorđe Pavlović povodom, kako je naveo, godišnjice jedne rupe koja predstavlja paradigmu lokalne vlasti.

Ovih dana svedoci smo da se u našem gradu obeležavaju razne godišnjice, dodelili smo i nagradu Grada Valjeva na koju je, na žalost, bačena senka jer je za poljoprivredu nagrađeno lice koje je optuženo za teško krivičo delo trgovinu ljudima i zloupotrebe maloletnog lica, i mi ćemo na toj temi istrajavati dok apsolutno sve ne izađe na čistac, i dok se Skupština Grada i definitivno o tome ne bude u potpunosti izjasnila.

U našem gradu se obeležavaju i drugi datumi i mi smo danas, na žalost, u prilici da vam prikažemo i godišnjicu jedne rupe. Možda zvuči čudno, neobično, ali smo u našem gradu došli do toga da i rupe imaju svoje godišnjice.

Dakle, gradska lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom, Lazarom Gojkovićem je upregla sve svoje snage, resurse, znanja, sposobnosti, međutim, rupa je uporna , ne da se i što je više oni napadaju, ona se sve više i dublje ukopava,” navodi Pavlović, objašnjavajući da se prošle godine u ovom periodu otvorila rupa na kolovozu u Pantićevoj ulici. Oštećenje je popunjeno šljunkom i uža vozila se provlače, a šira gaze preko rupe koja, širinom, zahvata bar pola kolovozne trake u donjem delu Pantićeve nedaleko od raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića.

Na žalost, nije dobro da izdrži rupa, ali nije dobro i da izdrži ovakva, nesposobna gradska vlast. Dakle, prva petorka gradonačelnika Valjeva, na čelu sa predsednicom Skupštine, Snežanom Rakić, sa njenim zamenikom, Viktorom Mićićem, sa Radoicom Rstićem, šefom odborničke grupe SNS, sa Vladicom Blagojevićem, članom Gradskog veća zaduženim za Divčibare i urbanizam, sa Brankom Vukovićem, načelnikom Odeljenja za infrastrukturu, očigledno ne da ne može sve, nego ne može čak ni jednu običnu rupu u strogom centru grada da zakrpi tako da možetezamisliti kako se ta prva petorka nosi sa mnogo težim, ozbiljnijim, izazovnijim problemima.

Ova rupa je paradigma ove vlasti. To je nebezbedno, opasno, radi se o nestručnosti, neznanju, nesposobnosti i bahatosti i jednoj teškoj i ozbiljnoj improvizaciji koja je zahvatila naš grad u svim sferama.

Ukoliko neko jednu običnu rupu ne može da raši godinu dana, možemo samo zamisliti kako i koliko je teško da se ti ljudi nose sa iole ozbiljnijim i većim problemima, kao što su pitanje zapošljavanja u našem gradu, rešavanje ozbiljne i veće infrastrukture, sportske infrastrukture i pitanjima boljeg života građana i onoga što čini život jednostavnijim, lakšim u našem gradu.

Zato, siguran sam da će to građani prepoznati, i da posle 3. aprila, umesto da zasednu u fotelje republičkih institucija, ova petorka će završiti na klupi za rezervne igrače, a da će doći neki daleko ozbiljniji, sposobniji igrači koji imaju znanje i kvalitet da naš grad izvuku iz ovog sivila u kome se nalazimo,” rezimirao je Đorđe Pavlović.