19/04/2024
Najnovije vesti
PSD-Magles-akcija-28-januara-2023-valjevski-kraj-Gradac-prenosi-Objektiva.rs_

PSD Magleš – Prva akcija u 2024. godini

Autor 30/12/2023

U utorak, 2. januara 2024. godine Planinarsko smučarsko društvo Magleš iz Valjeva održava prvu novogodišnju akcijum kako naznačavaju: “Za razgibavanje nakon dočeka Nove godine.”

Planinarsko-drustvo-Magles-najava-staze-za-utorak-02-01-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Planirana je staza u dužini od 30 kilometara: Poljane, Vukovića livade, Pear, Lovačka kuća Krčmar, Jasenov do, Bačevci, Kovačice, Brangović, Belić, Degurić, Valjevo.

Polazak iz Valjeva je u 7 časova sa Lastine autobuske stanice redovna linja. Start akcije je u 8 sati od autobuske stanice na Poljanama, Divčibare.

Prema najavi  vodiča na stazi, Dragana Pantelića: “Prvi deo do Vukovića livada grupa ide zajedno. Nakon slikanja se delimo na bržu i grupu laganijeg ritma i idemo prema Valjevu.

Odeća, obuća i oprema – prilagođena vremenskim uslovima. Poneti preobuku, rukavice, kapu, štapove, kamašne, čeonu lampu. Hranu i vodu za akciju učesnici sami pripremaju za sebe.

Postoji mogućnost i da se odustane od Bačevaca, pa na dalje ko se umori, može da pozove taxi radi povratka do Valjeva .”

Za sada je prijavljeno više od deset učesnika, a detaljnije informacije o akciji PSD Magleš planiranoj za 2. januar naredne godine zainteresovani mogu dobiti na broj 065 289 45 77.

https://pss.rs/vazeci-akti-saveza/pravilnici/pravilnik-o-bezbednom-izvodjenju-planinarskih-aktivnosti