15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • „Srbija protiv nasilja – neka sve stane“
Srbija-protiv-nasilja-neka-sve-stane-FOTO-Ne-davimo-Beograd-Zeleno-levi-front-okupljeni-gradjani-8.-maja-2023.-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

„Srbija protiv nasilja – neka sve stane“

Autor 11/05/2023

„U petak, 12. maja, biće održan novi skup “Srbija protiv nasilja – Neka sve stane!” Protest će početi u Beogradu, ispred Narodne skupštine, u 18 časova, biće nastavljen blokadom mosta Gazela.

Moramo se izboriti da se tragični događaji koji su u crno zavili naše društvo nikada više ne dogode. Srbija mora napraviti odlučan zaokret i umesto promovisanja nasilja i mržnje koje traje deceniju, okrenuti se solidarnosti, saosećanju i brizi za sve ljude.

Na prvom protestu “Srbija protiv nasilja”, na kome se okupilo preko 50 hiljada građana, izneti su jako razumni zahtevi koji su precizno i konkretno koncentrisani na to da se ovakve tragedije nikada više ne dogode. Vlast se o njih oglušila,“ pored ostalog navode organizatori.

Skup “Srbija protiv nasilja – neka sve stane“ priređuju: Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga, Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela,” navedeno je u pozivu organizatora uz naznaku da će skup biti održan bez stranačkih obeležja i govora.

Zahteve protesta “Srbija protiv nasilja” možete pročitati ovde.