24/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Valjevske „Vidrice“ na Regionalnoj ligi kadeta
Valjevo vesti Objektiva VK Valis Valjevo kadeti dečaci rođeni 2009. godine i mlađi

Valjevske „Vidrice“ na Regionalnoj ligi kadeta

Autor 17/05/2023

Mladi vaterpolisti VK Valis iz Valjeva danas putuju u Hrvatsku, gde će učestvovati na prvom turniru Regionalne lige kadeta u Šibeniku, od 18. do 21. maja.

Valjevci iz Vaterpolo kluba Valis, dečaci 2009. godište i mlađi, na Jadranu predstavljaju Srbiju, pored ekipa Banjice i Šapca. Za naslov najboljeg nadmeću se i domaći Solaris, dubrovački Pošk 1937, Medveščak iz Zagreba i splitski Jadran kao predstavnici Hrvatske, dok boje Crne Gore brane Budućnost iz Podgorice, Budva i Jadran iz Herceg Novog.

Poziv za učešće na tzv. sunčanom turniru dobilo je ukupno deset timova, po tri prvoplasirana kluba iz država učesnica, a kao organizator turnira Hrvatska je dobila jedno mesto više.

Trener Valisa, Nikola Ivanović, rekao je da će ovo pre svega biti lepo iskustvo za mlade Valjevce i prilika da steknu nove prijatelje, kao i da nauče nešto novo što će im pomoći u formiranju ličnosti i igračkih kvaliteta, na osnovu kojih bi za nekoliko godina zakucali na vrata prvog tima.

Sunčani turnir u Šibeniku počinje u četvrtak, 18. maja, a prva utakmica je od 12 i 30. U grupi A, pored valjevskog Valisa su i VK Batajnica, Jadran iz Herceg Novog, zagrebački Medveščak i dubrovački Pošk, dok u grupi B, pored domaćina Solarisa iz Šibenika, igraju VK Šabac, Budva, podgorička Budućnost i splitski Jadran.