27/02/2024
Najnovije vesti
19 07 2022 požar u Čika Ljubinoj ulici zahvatio krovove šest lokala FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

DOGAŠIVANJE POŽARA U ČIKA LJUBINOJ, LJUTI KRŠ POD KONTROLOM

Autor 19/07/2022

Pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade Valjevo dogašuju požar koji je zahvatio šest lokala u Čika Ljubinoj ulici. Na sreću, žrtava i povređenijh nije bilo. Nastala je velika materijalna šteta.

U jutarnjim satima, oko 6 i 30, izbio je požar u Čika Ljubinoj ulici, najverovatnije u lokalu brze hrane. Preko starog kara – tavana, kojim je požarom zahvaćena površina povezana, plamen se brzo preneo na još pet lokala u nizu.

Pripadnici Vatrogasne brigade brzo su reagovali i odmah po obezbeđivanju mesta i isključenju struje, vatrenu stihiju su stavili pod kontrolu. Sada je u toku akcija dogašivanja požara u čemu učestvuju tri posade sa opremljenim vozilima.

Istovremen, od juče tinja vatra na Divčibarama, na mestu zvanom Ljuti krš, zbog visine i nepristupačnosti terena.

Ukupno 17 pripadnika Vatrogasno – spasilačke brigade je na terenu i drži pod kontrolom požar koji je prvobitno zahvatio veću strmu površinu pod rastinjem.

Pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade iz Valjeva prilikom gašenja požara u Čika Ljubinoj ulici FOTO Dragan Krunić

Šef smene Vatrogasno – spasilačke brigade Valjevo, Predrag Birčanin, upozorava da je opasnost od izbijanja požara ovih dana povećana, prvenstveno zbog visokih spoljnih temperatura.

Pri tome naglašava da najmanja varnica sada se mnogo brže može rasplamsati. Zbog toga upozorava na opasnosti od izbijanja požara na otvorenom i napominje da nije dozvoljeno spaljivanje biljnih ostataka. Takođe, apeluje na vozače da pre putovanja posebno prekontrolišu svoja vozila.