19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PRISTIŽU PREKRŠAJNI NALOZI GRAĐANIMA
Valjevo Lokalni front

PRISTIŽU PREKRŠAJNI NALOZI GRAĐANIMA

Autor 29/11/2021

Prekršajni nalozi su počeli da stižu na adrese građana koji su se priključili spontanom protestu, održanom u subotu, 27. novembra, na Lozničkom putu kod parka Pećina.

Pored šestoro privedenih, prekršajne naloge su dobili i drugi građani, za sada nepoznat broj. U prekršajnim nalozima je navedeno da treba da plate kaznu u iznosu od pet hiljada dinara, prema navodima, po osnovu prekšaja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima prema članu 333, stav 1, tačka 53.

Prekršajni nalog, uz Zapisnik, stigao je i Predragu Saviću, aktivisti Lokalnog fronta Valjevo, koji podseća:

“Policijski kordon silom je, u Valjevu, napravio prolaz za autobuse koji su u Beograd krenuli iz pravca Loznice. Intervencija je dovela do glasnih protesta građana spontano okupljenih u blokadi puta Valjevo-Loznica, posle izglasavanja Zakona o eksproprijaciji. Privedeno je šestoro gradjana, među njima i dve žene. Jedan od privedenih je i Željko Trifunović, odbornik Lokalnog fronta u Skupštini grada Valjeva.”

Lokalni front Valjevo pokreće fond radi pomoći građanima. Svrha uplate: “Pomoć za plaćanje prekršajnih kazni”, primalac: Lokalni front Valjevo, na broj žiro računa: 160-491358-14