28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PREDSTAVA “VELIKA SEOBA ARHIVATORA”
Drzavna-posla-Velika-seoba-arhivatora-Photo-Pera-Jovanovic-Novi-Sad-Centar-za-kulturu-Valjevo-Objektiva.rs

PREDSTAVA “VELIKA SEOBA ARHIVATORA”

Autor 05/12/2022

Predstava Velika seoba arhivatora, iz popularnog serijala Državna posla, na programu Centra za kulturu Valjevo je u ponedeljak, 12. decembra 2022. godine, od 20 sati.

Ekipa “Državnog posla” humoristično pristupa pitanjima migracije u regionu uz poznatu glumačku postavu i autore scenarija Dejana Ćirjakovića, školovanog muzičara, zatim Dimitrija Banjca, inženjera tehnologije i Nikolu Škorića, profesora istorije. “Veliku seobu arhivatora” režirao Petar Jovanović.

U pozorišnom komadu – poznati likovi, Čvarkov, Torbica i Boškić, koji silom prilika bivaju izmešteni iz prirodnog im okruženja – kancelarije u istureno odeljenje, magacin u Šuljmu na Fruškoj gori, gde moraju i da žive, a nema uslova za boravak tri osobe.

Ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, primorani da rade, ne bi li dobili dozvolu da se vrate u “rodnu kancelariju”.

Situaciju dodatno komplikuju novi sukobi, ko je prvi došao i ko time ostvaruje veća prava u borbi za osnovne životne uslove: krov nad glavom, postelju, hranu, grejanje…

Prodaja ulaznica na blagajni Centra za kulturu Valjevo počinje 5. decembra, po ceni od 1200 dinara. Radno vreme blagajne je od 9 do 11 sati i od 17 do 20 časova.

Naslovna fotografija – Pera Jovanović