15/04/2024
Najnovije vesti
Moderan ples Godišnji koncert Studio M Valjevo Objektiva.rs

LEPOTA PLESNE UMETNOSTI

Autor 05/11/2022

Osmi festival plesa ,”Igraj, igraj Valjevo 2022.” je danas, 5. novembra, od 13 do 16 sati, na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo u organizaciji Studija M Valjevo, pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Ovo je već tradicionalni plesni spektakl za ljubitelje modernih plesova a pre svega modernog i džez baleta ali i disko densa. Uživaće se u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa: Viva Dance Academy i Plesni klub Heart Dance Team iz Novog Sada, Škola baleta Dance plus iz Beograda, Plesnog kluba Balerina iz Pančeva, Baletski studio IN iz Lajkovca, Baletski studio Srna iz Lazarevca i Studio M sa balerinama iz Koceljeve i Valjeva.

Na Velikoj sceni biće predstavljeno 30 koreografija u izvođenju 350 plesača. Pored novih, publika ima priliku da vidi i koreografije koje su osvojile brojna priznanja na plesnim takmičenjima u Srbiji, kao i van granica.

Studio M pokrenuo je ovaj festival sa idejom da u našem gradu okupi škole modernih plesova, koje neguju scenske i urbane plesove i da našim najmlađima sugrađanima, ali i njihovim roditeljima, priredi pravi spektakl plesne umetnosti modernih plesova, naznačava organizator Ljubiša Milutinović.

“Posebno nas raduje činjenica da mnogim plesačima koji dolaze u Valjevo ovo bude prvi javni nastup, a on se pamti zauvek i zauzima posebno mesto u srcu. Veliki kvalitet ovom festivalu daju pobedničke i veoma zapažene koreografije na domaćim i internacionalnim takmičenjima, koje izvode najiskusniji plesači.

Po našoj dobroj tradiciji, svi učesnici festivala posetiće Narodni muzej Valjevo, Modernu galeriju, Tešnjar i mnoga druga znamenita mesta i uveriti se da kultura ima veoma značajnu ulogu u životu grada,” rekao je Milutinović povodom današnjeg festivala igre koji već godinama okuplja u Valjevu više stotina mladih plesača.

Ulaz za sve posetioce je slobodan.