28/02/2024
Najnovije vesti

IGRA ZA DECU NA AERODROMU DIVCI

Autor 22/10/2021

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Sojuz“ – Odeljenje za očuvanje istorijskih osećanja i patriotskog obrazovanja u nedelju, 24.10.2021. godine, od 12 časova, na aerodromu Divci oraganizuje finale igara na otvorenom za decu. Igra je osmišljena kao vojno-patriotska orjentacija na terenu i potraga sa temom „Pomaganje partizanima tokom Drugog svetskog rata u borbi protiv fašizma“.

Igra je trajala tokom čitavog leta i jeseni i takmičila su se deca iz Rusije i Srbije, a održavana je u raznim gradovima u Srbiji. Aeroklub Valjevo je ponudio da finale bude održano na Aerodromu Divci, a da pobednička ekipa dobije besplatan panoramski let avionom. Po završenoj igri modelari Aerokluba Valjevo pokazaće deci modele aviona, jedrilica i ostalih bespilotnih letelica i održati kratak kurs pravljenja jedrilica.

Prema planu, dolazak dece je od 11 sati i 30minuta, da bi finalne igre počele u 12 časova. U 13sati i 30 minuta je proglašenje pobednika i panoramski let za pobednike, dok je od 14 časova planiran početak prezentacije vazduhoplovnih modela i druženje.

“Smatramo da je ovo zanimljiva poseta i da je cilj udruženja Sojuz kao i AK Valjevo da deca provode što više vremena u prirodi, da uče nove veštine i razvijaju se” – navode iz Aerokluba Valjevo, povodom programa za decu najavljenog za nedelju, 24. oktobar.