17/04/2024
Najnovije vesti

SPORTSKA OPREMA ZA ŠKOLE

Autor 04/03/2022

Osnovne škole na teritoriji Valjeva dobile su sportsku opremu i rekvizite, u okviru programa Lokalnog akcionog plana za decu (LAP).

Prošle godine, zbog pandemije korona virusa i nemogućnosti organizacije besplatnog letovanja za decu, Komisija za implementaciju LAP-a je odlučila da dva miliona dinara preusmeri u nabavku sportske opreme.

Na osnovu pojedinačnih potreba škola, nabavljeno je oko 300 fudbalskih, košarkaških, rukometnih i lopti za odbojku, kao i 52 strunjače, dva kozlića, po tri stola i mrežice za stoni tenis, 50 loptica, 4 table za košarku, 4 ojačana obruča za košarku, 12 mreža za koš, dve mreže sa sajlom za odbojku, zatezač za mrežu, 4 mreže za rukomet, 31 vijača, 14 prepona, 13 čunjeva, 15 mreža za nošenje lopti.

U Domu sporta General Svetomir Đukić (bivša sala Partizan) organizovano je uručenje opreme, koju su preuzeli direktori škola. Opremu su uručili gradonačelnik Lazar Gojković, Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju LAP-a i Vladimir Mišković, član Gradskog veća, zadužen za sport.

Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da sportske opreme nikada nema dovoljno i da je ona važna iz sportskog i pedagoškog ugla.

Sva deca u valjevskim gradskim i seoskim školama će moći da igraju košarku, fudbal, rukomet i odbojku sa novim i kvalitetnim loptama. Tu je i mnoštvo druge opreme, koja će unaprediti uslove za sporovođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Zahvaljujem se Komisiji za impelementaciju Lokalnog akcionog plana za decu i svojim saradnicima, koji su prepoznali koliko su važna ulaganja u sport na svim nivoima i predložili da novac koji nismo potrošili na slanje dece na besplatno letovanje, zbog korona virusa, usmerimo u nabavku sportske opreme. Pored borbe da unapredimo sportsku infrastrukturu u gradu, napora da izgradimo nove sportske objekte, ne zaboravljamo i ove naizgled sitne stvari, koje su sastavni deo svakodnevnog rada i boravka u školama.

Valjevskim đacima i njihovim učiteljima i nastavnicima želim da uživaju u novoj opremi koju im uručujemo, i da neguju sportski duh i zdrav život“, rekao je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

Direktori Osnovne škole Andra Savčić, Zoran Marković i Osnovne škole Ilija Birčanin na Stavama, Vladimir Filipović zahvalili su rukovodstvu Grada, pri tome naglasivši da je sportska oprema za škole uvek neophodna.