13/06/2024
Najnovije vesti

OD GOTOVOG VERESIJA

Autor 06/11/2022

Košarkaši Metalca doživeli su prvi poraz u sedmom kolu Admiral bet Košarkaške lige Srbije.

U šok utakmici poraženi su od i dalje neporažene ekipe beogradskog Dinamika rezultatom 88:92 (26:15, 28:21, 24:25,10:31).

Prepuna hala sportova kao jasan znak da ljubitelji košarke u Valjevu očekuju i sedmu pobedu dala je krila Valjevskoj ekipi da već u prvoj i drugoj četvrtini dostignu dvocifrenu prednost. Odlična igra i u odbrani i u napadu, dobra rešenja u kojima je prednjačio Dafi, obezbedila su odlazak na odmor sa razlikom od 18 poena (54:36). Činilo se da će Metalac lako doći do pobede u derbiju kola.

Dobro je Metalac počeo i treću četvrtinu. Za čas je rezultat na semaforu pokazivao 58:36 za domaćina. Održavana je prednost pa je na 3,43 do kraja treće deonice na semaforu bilo 72:48. Poslednja tri minuta treće četvrtine obeležila je agresivna odbrana gostiju koji su smanjili rezultat na činilo se nedostižnih 17 poena u korist Metalca, pa je pred početak poslednje četvrtine rezultat bio 78:61 za domaćine.

Veliki preokret desio se u poslednjem delu igre. Igrači Metalca bili su neprepoznatljivi, prednost je počela da se topi.

Na sedam minuta pre završetka Metalac je imao prednost 82:68, a onda je sve stalo. Dinamik je zahvaljujući trojkama Medarevića (postigao je pet) i Jaramaza malo po malo prišao, izjednačio, poveo, i na kraju pobedio.

Igračima Metalca u tim trenutcima ništa nije polazilo za rukom. Igralo se stihiski, bez ideje, šut nije služio. Gosti su brzom igrom, i odličnim skokom posebno u napadu, odličnom igrom na čoveka i još boljim šutem uspeli da u vreloj atmosferi ponesu bodove kući i ostanu jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Za neverovati je i da Metalac osam minuta poslednje četvrtine nije napravio ni jednu ličnu grešku. Gosti su se šetali kroz odbranu valjevske ekipe kao da su na treningu. I uspeli su da u četvrtoj četvrtini postignu 31 pogodak, a Metalac 10. Gosti su u ovom delu postigli maltene onoliko koliko su ubacili u prve tri četvrtine. U ekipi domaćina osetilo se odsustvo Islamovića, koji se povredio na samom kraju utakmice sa Slobodom.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Bajić sa 16 pogodaka, pratio ga je Durmo sa 15, dok su god gostiju najefikasniji bili Jaramaz sa 23 poena i Medarević sa 18.

U narednom kolu Metalac gostuje ekipi Dunava, koja se nalazi na poslednjem mestu na taveli sa samo jednom pobedom.