22/07/2024
Najnovije vesti
FOTO IZVOR PSD-Magles-akcija-za-gradjane-Valjevce-učenici OŠ Sestre Ilić 22-04-2023-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

PSD Magleš – Pešačenje valjevskom okolinom

Autor 24/08/2023

Planinarsko – smučarsko društvo Magleš iz Valjeva u subotu, 26. avgusta, priređuje osmo pešačenje za građane, u saradnji sa Turističkom organizacijom Valjevo.

Za pešački izlet u prirodi valjevskog kraja, sa iskusnim vodičima, mogu se prijaviti svi zainteresovani na broj telefona 0642468395.

Polazak je planiran u 10 časova ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, na ušću Gradca u Kolubaru. Zainteresovani treba da dođu u 9 i 45.

Staza vodi pored reke Kolubare do parka na Pećini, preko mosta na ušću Jablanice i Obnice gde nastaje Kolubara.

Potom počinje blagi uspon kroz šumu iznad pivare i pored konjičkog kluba Grom, izletnici izlaze na asfaltirani put prema Leliću. Posle 300 metara je skretanje na makadam koji vodi do Ćelijskog brda. Sa ovog omiljenog izletničkog vidikovca, učesnici se preko Aničića i pored River bara i Mejine česme, uz Gradac, vraćaju na polazište. Ukupna dužina planirane staze je oko 11 kilometara.

Prema rečima Dragana Pantelića iz PSD Magleš iz Valjeva: „Najbitnije je da za pešačenje građani imaju cipele sa dobrim đonom sa kramponima, da u rancu ponesu rezervnu preobuku, nešto za hranu i, obavezno, vodu. Odeću prilagoditi vremenskim uslovima.

Kako god da budemo išli, vraćamo se na polaznu tačku do 16 časova. Usput ćemo razgovarati o planinarenju i prirodi. Poziv za pešačenje važi za sve građane Valjeva, naravno i za planinare.  

Ponesite lepo raspoloženje i dođite da zajedno uživamo u prirodi, Vedro!“, planinarskim pozdravom zaključuje Pantelić.