24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Martinović u Osečini rekao da je od poplava šteta na kukuruzu osam miliona
Valjevo-vesti-Objektiva-FOTO-MLS-ministar-Martinovic-u-Osecini

Martinović u Osečini rekao da je od poplava šteta na kukuruzu osam miliona

Autor 24/06/2023

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović juče je u Osečini obišao mostove na reci Jadar i poplavljena područja u selu Bastav i varošici Pecka, sa predsednikom opštine Osečina, Nikolom Tomićem i njegovim saradnicima.

Nakon toga je rekao da su nastala oštećenja na putnoj infrastrukturi, usled obilnih padavina i izlivanja reka, procenjena na oko 300 miliona dinara, a usevi kukuruza pretpeli su štetu veću od osam miliona dinara.

„U Osečini je uređen deo korita reke Jadar i izgrađen je potporni zid, koji je sada sprečio da se voda izlije u okolne stambene objekte. Vlada Republike Srbije pomoći će Osečini, kao i svim drugim lokalnim samoupravama ugroženim u poplavama, da u najkraćem roku saniraju nastale štete. Za građane čije su kuće oštećene je posebno važno da znaju da će im sva šteta biti nadoknađena“, rekao je Martinović i najavio da će Vlada sa nadležnim javnim preduzećima, nakon rehabilitacije infrastrukture i saniranja štete, preduzeti i dodatne mere u oblasti smanjenja rizika od poplava, pored ostalog navodi resorno ministarstvo.