17/04/2024
Najnovije vesti

RUKOMETAŠICE STARTOVALE POBEDOM

Autor 02/10/2021

Na startu prvenstva Srpske lige zapad rukometašice valjevskog Metalca pregazile su u Prijepolju istoimenu domaću ekipu rezultatom 9:40. Iako je bilo bojazni pred ovo gostovanje, jer je dobar deo valjevske ekipe imao virusne probleme, pobeda Metalca nije dolazila ni jednog časa u pitanje. Od samog početka valjevke su vodile i tokom utakmice samo povećavale vođstvo.

Trener Dušan Novokmet kaže: ” Odlično smo odigrali ovu utakmicu, od prvog trenutka se igralo kako je dogovoreno, a ono što je najvažnije, igrale su sve igračice i sve su se upisale u listu strelaca. Naši golmani su bili na visini zadatka, a odbranile su i nekoliko sedmeraca. Potpuno sam zadovoljan prikazanom igrom i konačnim rezultatom.”

Najefikasnije u redovima Metalca bile su Marta Mosurović i Jovana Pavlović sa po 7 pogodaka, sa dva manje su Mirjana Obrenović i Jovana Jovančić. Za igrača utakmice proglašena je Mirjana Obrenović. Zanimljivo je da u ekipi Metalca nema ni jedne igračice sa strane, i da je ceo tim prošao startne kategorije rukometne škole.

U sledećem kolu Metalac je slobodan, a za 15 dana je derbi kola, u Valjevo dolazi favorizovana ekipa Medicinara iz Šapca.