28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ZBIRKE ZA PRIPREMU ZAVRŠNOG ISPITA ZA OSNOVCE
osnovci polažu završni ispit Srbija

ZBIRKE ZA PRIPREMU ZAVRŠNOG ISPITA ZA OSNOVCE

Autor 25/01/2022

Objavljene su zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i za kombinovani test za pripremu učenika osmog razreda, za završni ispit.

Zbirke su na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, a svaka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Osnovni zadatak zbirki je da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje.

U izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta. Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu sa nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.

Sve publikacije su u prodaji u knjižari “Prosvetnog pregleda” u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Sve tri zbirke zajedno koštaju 970 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 400 dinara, zbirka za matematiku 290 dinara, a kombinovana zbirka 280 dinara.