28/05/2024
Najnovije vesti

Novim snagama u novo prvenstvo

Autor 15/07/2023

Letnja pauza završena je za fudbalere Budućnost- Krušika, a trenerski tandem Simić- Jovanović izvršio je prozivku i već uveliko krenuo sa treninzima.

Šta se u međuvremenu dešavalo u klubu i sa čime se raspolaže pred početak prvenstva Srpske lige- Zapad koje je zakazano za 19. avgust saznali smo od Rodoljuba Paunovića, pedsednika Upravnog odbora kluba. Evo šta nam je rekao:

” Ne mogu da se pohvalim da smo sačuvačli sve igrače iz protekle sezone, jer to na žalost diktiraju finansije. Od starosedelaca tako da kažem zadržali smo oba golmana, Petra Petrovića, Mirka Đermanovića, Nemanju Isidorovića, Aleksandra Đorđevića. Na poziciji zadnjeg veznog morali smo da se oprostimo od Alekse Matića, standardnog prvotimca. Ostao je Vasilije Martinović. Što se tiče napadača uspeli smo da zadržimo u klubu Davida Starčevića koji je pokazao da ima jedan ozbiljan kvalitet. Nismo uspeli da se dogovorimo sa kapitenom Filipom Rajevcom jer nam je budžet isuviše mali. U polu sezoni smo potrošili devet miliona dinara, tako da nam je za jesenji deo ostalo dva miliona, što nije dovoljno za ovaj rang takmičenja. Pokušaćemo da uz saradnju sa lokalnom upravom dobijemo dodatna sredstva, dobili smo dodatni milion dinara, a nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti što sopstvenim sredstvima, što uz pomoć valjevske privrede i lokalne samouprave završimo polu sezonu kako dolikuje. Takođe bih naglasio i zahvalio se trenerskom tandemu Simić- Jovanović- Tadić, koji su ostali u klubu što će predvoditi ovaj mladi tim. U sezonu dakle ulazimo sa istim stručnim štabom i podmlađenim timom spojenim pre svega od fudbalera iz Valjeva i okoline, uz par pojedinaca sa strane, i mislim da ćemo biti kadri ovoj ligi. Imaćemo dobar broj pripremnih utakmica, cilj je da budemo konkurentni i mesto u sredini tabele. Na prozivci koja je bila na stadionu Krušika odazbali su se svi igrači na koje računamo. U pripremnom periodu odigraćemo osam utakmica. I nemamo zvučnih imena u pojačanjima sem Strahinje Krstića koji igra na poziciji levog krila i on je pravo pojačanje. Dolazi iz Borca iz Čačka, mlad je ali ima srpskoligaško iskustvo. U prvom delu prošlog prvenstva u Borcu odigrao je mnogo utakmica, u drugom delu se nije naigrao, jer je na njegovu poziciju doveden drugi igrač”.

Bilo bi lepo da navedete igrače koji su u prelaznom roku došli u Budućnost- Krušik.

” Došao nam je Nemanja Pavić koji je igrao u Mačvi iz Šapca. On je došao na pozajmicu, ali i Miloš Nešković iz Mionice koji igra na poziciji napadača. On će biti bonus igrač, i siguran sam da će se nametnuti trenerima. Desni vezni, opet na pozajmici iz Mačve je Nemanja Panić. Na poziciji štopera došao je Nemanja Novaković iz Kolubare iz Lazarevca. Iz ubskog Jedinstva doveli smo Andriju Ranisavljevića koji može da igra na dve pozicije- štopera ili zadnjeg veznog. Mislim da će se oni brzo uklopiti u sistem rada i izboriti mesto u timu. Sigurno ćemo biti jedna od najmlađih ekipa u ligi, ali važno je da su momci radni i discipinovani. Njima je čast i zadovoljstvo da dolaze na treninge i imaju sa kim da kvalitetno rade. Prijateljske utakmice su organizovane sa ekipama iz istog ranga, samo su dve sa ekipama iz nižeg ranga, a evo danas je već prva protiv ekipe Karađorđe iz Mišara. Počinjemo u 18 sati na stadionu Krušik”.