25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SNS VALJEVO PODRŽAVA IZVEŠTAJ I POLITIKU PO PITANJU KRIZE NA KOSOVU
GO SNS Valjevo

SNS VALJEVO PODRŽAVA IZVEŠTAJ I POLITIKU PO PITANJU KRIZE NA KOSOVU

Autor 07/02/2023

„Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu u potpunosti podržava Izveštaj i politiku predsednika Aleksandra Vučića, koju sprovodi po pitanju rešenja krize na Kosovu i Metohiji.

Posle dvodnevnog obrazlaganja u Skupštini Srbije o prilikama i nastavku pregovora sa Međunarodnom zajednicom o teškoj situaciji našeg naroda na Kosovu i Metohiji i pritiscima na Srbiju, Izveštaj predsednika Vučića nije podržala opozicija. Od opozicije to je i očekivano, ali je veliko razočaranje držanje „nešto između“ Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera, koja nije pružila punu podršku Izveštaju predsednika Aleksandra Vučića, već nedvosmisleno politički flertuje sa opozicionim partijama. Takvo ponašanje SPS-a u teškoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi nije prihvatljivo, posebno što rukovodstvo Srbije nema nameru da popusti pred pritiscima Zapada, lažnih desničara, pa ni koalicionog partnera. Očigledno je, da je Srpska napredna stranka ostala usamljena u odbrani državnih

interesa, imajući uz sebe samo narod. U skoro nemogućim uslovima u kojima se predsednik Vučić bori za Srbiju i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, svako političko saplitanje od strane neiskrenih političkih partnera može da prouzrukuje dalekosežne posledice, koje bi usporile ili čak zaustavile put, kojim je Srbija krenula pre deset godina. Ljubav i rad za Srbiju i srpski narod je suština politike Aleksandra Vučića, koju podržavamo i sledimo. Pobediće Srbija!“ navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo.