24/06/2024
Najnovije vesti
Lokalni front Valjevo Objektiva.rs

LF VA: REFERENDUM 2022.

Autor 17/01/2022

U saopštenju za javnost Lokalni front Valjevo navedeno je da na osnovu zapisnika sa biračkih mesta objavljenih na sajtu RIK-a, na 118 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva, od 25.049 važećih glasova (32.93% od broja upisanih), DA je zaokružilo 13.897, a NE 11.152 građana sa pravom glasa.

“Na 31 biračkom mestu u samom Valjevu 7486 građana je glasalo DA, a 8101 građanin NE. Prema informacijama do kojih smo došli sam proces su pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

Ovakvi rezultati  vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost društva u našem gradu, ali i u celoj Srbiji, što je jedna od glavnih odlika decenijske vladavine režima SNS-a. Ta stranka je čak i referendumsko pitanje o promeni Ustava lišila stvarnog dijaloga udaljavajući ga od građana, prepuštajući sve stranačkoj mašineriji i toliko puta oprobanom izbornom receptu izvođenja ljudi. Očigledno je da ovakav način dirigovanja javnim mnjenjem sve teže prolazi.

Najbolji primer toga je pobeda opcije NE u Beogradu, ali i u mnogim urbanim sredinama Republike, pa i u našem gradu. Zahvaljujemo se svim građanima koji su razumeli značaj jučerašnje odluke, a naročito onima koji su svoj sud doneli vođeni preporukama udruženja građana Lokalni front Valjevo.

Pozivamo sve Valjevke i Valjevce koji vape za demokratijom da se udružimo i zajedno sprečimo bilo kakav pokušaj prekrajanja naše volje u budućnosti.

Lokalni front Valjevo već od sutra ulazi u proces priprema za obuku članova biračkih odbora koji će već u aprilu biti okosnica borbe protiv svih nečasnih i prljavih radnji na koje smo navikli,” navedeno je u saopštenju za javnost Lokalnog fronta Valjevo.