06/12/2023
Najnovije vesti
Energetska-buducnost-Valjeva-Lokalni-odgovor-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva.

Lokalni odgovor – radionica o budžetu u Valjevu

Autor 04/11/2023

Udruženje Lokalni odgovor iz Valjeva priređuje radionicu o budžetu, zakazanu za utorak, 7. novembar 2023. godine, od 18 časova, u restoranu Kuća u Karađorđevoj 102A.

Udruženje Lokalni odgovor, u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu”, kao deo akcije “Aero Alarm 2.0”, organizuje javne konsultacije sa zainteresovanim građanima povodom pripreme Odluke o budžetu Grada Valjeva za 2024. godinu. Radionicu će voditi Mladen Milovanović, aktivista Odbora za ljudska prava iz Valjeva.

Cilj radionice je podsticanje i podrška građanima da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu. Pored novinara, poziv za učešće u radionici o budžetu su dobili aktivisti udruženja za zaštitu životne sredine, ali i aktivisti drugih organizacija civilnog društva, upravnici stambenih zajednica, kao i predstavnici obrazovnih i zdravstvenih ustanova iz Valjeva.

Javna rasprava o budžetu je značajna prilika kada građani i građanke Valjeva mogu iskažu svoje stavove i potrebe koje se tiču zaštite životne sredine, te kvaliteta života uopšt i tako utiču na donošenje odluka. Sa druge strane, ključni alat za realizaciju lokalnih politika u našoj zajednici jeste budžet koji usvaja i realizuje Grad Valjevo.

Radionicu o budžetu, u utorak, 7. novembar 2023. godine, od 18 sati, vode aktiviste iz Valjeva: Mladen Milovanović iz Odbora za ljudska prava, zatim Đorđe Petković i Slavica Pantić iz udruženja Lokalni odgovor.

Udruživanje građana u zadruge za proizvodnju električne energije – pročitajte OVDE

Prema navodima organizatora, događaj podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), u okviru projekta „Zajedno za životnu sredinu”, koji sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), Mladim istraživačima Srbije (MIS), međunarodnom ekološkom organizacijom The Nature Conservancy (TNC), udruženjem ENECA i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).