17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Izrazi saučešća i molitvena podrška Vladike Isihija porodicama tragično stradalih u Beogradu
Hram-Vaskrsenja-Hristovog-u-Valjevu-foto-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo-crno-bela-Dan-zalosti

Izrazi saučešća i molitvena podrška Vladike Isihija porodicama tragično stradalih u Beogradu

Autor 05/05/2023

U petak, 5. maja 2023. godine, u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu biće služen pomen tragično stradalima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu.

Episkop valjevski, Isihije, uz molitvenu podršku, izrazio je saučešće porodicama stradalih.

„Kao duhovni otac i molitveni predvodnik služitelja oltara Božjeg i vernog naroda Eparhije valjevske, iskreno saosećamo sa braćom i sestrama, koji su izgubili članove porodica u, na našim prostorima, nezapamćenoj tragediji koja se juče dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Usrdno se molimo da Vaskrsli Gospod duše stradalih nastani u Carstvu u kome nema bola i uzdisaja, povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama utehu i snagu da uspomenu na bližnje čuvaju kao svetinju.

Prvog dana nacionalne žalosti, u petak 5. maja 2023., sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu služićemo pomen stradalim učenicima i čuvaru škole.

Kako je reč o tragediji koja nas je sve duboko potresla, pozivamo verni narod u bogomčuvanoj Eparhiji valjevskoj da dođe u Saborni hram i zajedno sa nama prinese molitve za nevino postradale, kao i da se zločin nalik ovome nikada nigde ne ponovi.“