21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SA PODMLAĐENIM SASTAVOM U NASTAVAK PRVENSTVA

SA PODMLAĐENIM SASTAVOM U NASTAVAK PRVENSTVA

Autor 31/01/2023

Fudbaleri valjevske Budućnosti počeli su sa pripremama za prolećni deo Srpske lige zapad, a u klubu je došlo do velikih promena. Šta se sve desilo nakon završetka jesenje sezone, u koju je Budućnost ušla sa velikim ambicijama i entuzijazmom saznali smo od Rodoljuba Paunovića, predsednika Upravnog odbora Budućnosti:

Rodoljub Paunović, predsednik Upravnog odbora FK Budućnost

“Nakon turbulentne jeseni koja nije završena onako kako smo želeli rastali smo se sa trenerom Alenom Tupajićem, koji je ekipu preuzeo nakon četvrog kola jesenjeg dela prvenstva, nakon ostavke trenera Željka Kovačevića. Potom su po svojoj želji klub napustili i Ristović, Tripković, golman Golović, Janković, Aleksić, nešto pre njih ostali smo i bez Sofronića, Nemanje Jankovića, Matića, Rankovića i Milanovića. Ipak, nismo sedeli skrštenih ruku, rešili smo da drugi deo prvenstva uz igrače “stare garde” koji su ostali Petrovića, Gentića, Đorđevića, Rajevca i Tešića damo priliku mladima. U klub se vratio David Starčević iz ubskog Jedinstva, došao je iz Slovačke i Kristijan Močić, vratio nam se i Stevica Đurić iz beogradskog Sinđelića, potom Stefan Grujičić iz Strmova, kao i Lazar Milutinović i Nikola Mijailović. Iz omladinskog pogona priliku da se dokažu dobili su kapiten omladinske ekipe Marko Petrović, Igor Milovanović, golman Stefan Marković, i Matija Marković. Ono što je svakako veoma važna činjenica je da smo uspeli da u klub vratimo trenerski tandem Simić- Jovanović, trenere koji su Budućnost ekspresno vratili u Srpsku ligu nakon ispadanja u zonu. “

Kako se odvijaju pripreme i da li će ekipa ići van Valjeva u sklopu priprema?

“Zbog teške materijalne situacije pripreme ćemo obaviti isključivo u Valjevu, a do početka prvenstva planirane su i četiri utakmice, od kojih će jedna biti u Valjevu. Najznačajnije je da smo pozvani na pripremnu utakmicu u Bjeljinu, kod naših dugogodišnjih prijatelja ekipe Zvezda 09, inače člana Premijer lige BIH. Mislim da će to biti najbolja provera forme ekipe pred nastavak prvenstva u kojoj nas očekuje borba za opstanak. Završili smo prvi deo prvenstva u sredini tebele sa 17 bodova, imali smo čak četiri kiksa na utakmicama u Valjevu. Od planiranih 12 bodova osvojili smo samo dva- u pitanju su utakmice protiv Rađevca, Takova, Reala iz Podunavaca i Sloge iz Bajine Bašte. Da smo tu osvojili planirane bodove bili bi treći na tabeli i ne bi mnogo brinuli. Ovako- šta je tu je. Jedini cilj je sa podmlađenim sastavom opstanak u ligi i formiranje kostura ekipe od domaćih igrača za sledeće sezone.

Finansiska situacija je nezavidna?

“Upravo tako, polovinom januara račun FK Budućnost je blokiran zbog poreskog duga nastalog u periodu od 2000-2015 godine. Sa kamatama, iznos od 2,5 miliona dostigao je 4,7 miliona dinara. Nadamo se da će nam grad pomoći da se račun odblokira. Mi smo klub preuzeli u avgustu mesecu 2021 godine i nasledili smo mnoštvo dugova, koje strpljivo vraćamo, ali ovoga puta smo nemoćni. Mnogi pre nas su gomilali dugove misleći da neće doći nikada na naplatu, a sada su došli na naplatu. Čak i električnu energiju u reprogramu plaćamo, a mesečna rata je bezmalo 60.000 dinara. Ipak, cela situacija oko poreske blokade nije nas blokirala da nastavimo da radimo i pripremamo se za nastavak prvenstva punom parom. Ne sumnjamo na će Peđa Simić koji je prvi trener, uz svog pomoćnika Srđana Čobanju Jovanovića, uspeti da maksimalno iskoristi mladost i iskustvo i ekipu pripremi kvalitetno za nastavak prvenstva. Nadamo se dobrim igrama na proleće kao i da ćemo sačuvati status Srpskoligaša”, rakao nam je na kraju razgovora Rodoljub Paunović.

Prvensto Srpske lige nastavlja se 5.marta. U prvom kolu nastavka Budućnost gostuje u Krupnju gde se sastaje sa ekipom Rađevca, koja je na startu prvenstva iznenadila i odnela pobedu u Valjevu.