29/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “SPUTNJIKU” 13 MEDALJA U STALAĆU
BK Sputnjik Valjevo Objektiva.rs

“SPUTNJIKU” 13 MEDALJA U STALAĆU

Autor 10/05/2022

Mladi članovi Biciklističkog kluba Sputnjik iz Valjeva osvojili 13 medalja na izazovnoj stazi kod Stalaća, na trećem MTB KUP-u Srbije.

U organizaciji Opštine Ćićevac, Biciklističkog saveza Srbije i BK Sputnjik iz Valjeva, na stazi kraj Stalaća, u nedelju, 8. maja, održan je treći MTB Kup Srbije. Najbolji timski rezultat postigle su 3 ekipe BK Sputnjik: kadeti, poletarke i mlađi poletarci koji su ubedljivo osvojili zlatne medalje, ubedljivim plasmanom ispred svojih konkurenata.

Vozili su bez najboljeg bicikliste Bogdana Angelovskog koji je ovog vikenda nastupao za kadetsku reprezentaciju Srbije na etapnoj trci u Češkoj, tako da su mladi Igor i Stefan Davidov, osvajanjem srebrne i bronzane medalje, doneli prvu radost najboljem valjevskom biciklističkom klubu.

Poletarke, Natalija Tošić i Natalija Kulinčević i mlađi poletarci, Sava Starčević i Stefan Simović su osvajanjem istih mesta kao njihovi stariji drugovi, doneli još dva timska zlata za BK Sputnjik.

Na drugom mestu mlađe kategorije, kadetsku trku završila je i Mila Starčević, dok su bronzane medalje pripale i Nikoliji Kulinčević i ekipama BK Sputnjik u konkurenciji mlađih kadeta i poletaraca.

Osvojivši ukupno 13 medalja, Valjevci su bili jedan od najuspešnijih klubova na ovom takmičenju, kojem su: dobrom organizacijom, inovativnim idejama i obezbeđenim velikim fondom nagrada dali poseban pečat i pozitivni impuls za razvoj biciklizma. Impozantan je broj prijavljenih, čak 202 takmičara, u svim kategorijama, što predstavlja rekord na osnovu broja učesnika.

I ostali članovi BK Sputnjik su na trci kod Stalaća ostvarili solidne rezultate. Izuzetno borbena bila je Đurđa Nedeljković koja je osvojila četvrto mesto, Anastasija Tošić zauzela petu poziciju, dok su Pavle Tošić, Marko Ćesarević, Lazar Angelovski, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić ostvarili plasmane u sredini tabele, čime su znatno doprineli osvajanju medalja u ekipnim konkurencijama.

Poseban kuriozitet sadržan je u podršci mladim takmičarima BK Sputnjik iz Valjeva. Naime, zahvaljujući velikom zalaganju roditelja i prijatelja Kluba, na MTB Kup Srbije u nedelju, 8. maja, na stazu kod Stalaća došlo je čak 11 pratećih vozila. Bezmalo 50 navijača iz Valjeva, koji su pružali podršku sa tribina, bili su najbrojnija publika koja je podržavala takmičare iz BK Sputnjik, koji su se nadmetali među 25 timova iz Srbije.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru