13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Potpisan Protokol o saradnji između Turističkih organizacija Valjeva i Višegrada
TO-Va-i-TO-Visegrad-potpisivanje-Protokol-o-saradnji-prenosi-Objektiva.rs-vesti-News-Valjevo-Turizam

Potpisan Protokol o saradnji između Turističkih organizacija Valjeva i Višegrada

Autor 20/09/2023

Direktorka Turističke organizacije Valjevo danas je u Višegradu potpisala Protokol o saradnji sa direktorom TO Višegrad radi povezivanja dva grada i uzajamne promocije srodnih ustanova, ne samo u domenu turizma, već i kulture i sporta.

U okviru komplesa Andrić grada, Protokol o saradnji su potpisali direktori Turističkih organizacija Višegrada i Valjeva, Marko Božić i Ana Marković.

Obeležen put E-7, sada izgradnja biciklističkog parka na Divčibarama – pročitajte OVDE

“Protokolom formalizujemo dosadašnju saradnja između dve turističke organizacije. Osnovni cilj je unapređenje međusobne saradnje u oblasti turizma, kulture, ugostiteljstva, sporta. Takođe, razmena iskustava i znanja u oblasti promocije, razvijanja turističke ponude, informativno propagandnog materijala, organizacija manifestacija, realizacija projekata u oblasti turizma.

Dobrodošlicu gradu Valjevu i Turističkoj organizaciji Valjevo, u čast proslave Dana opštine i slave grada Visegrada, ukazao  je načelnik opštine Višegrad, Mladen Đurević i Turistička organizacija Višegrad”, rekla je  Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.

Održana manifestacija Dani sremuša na Povlenu – pročitajte OVDE

Nakon višegodišnje saradnje srodnih organizacija, usledilo je potpisivanje Protokola, čime je ozvaničena plodotvorna saradnja. Pored raskošne kulturno – istorijske baštine, oba grada su smeštena u divnom prirodnom okruženju. Takođe, sličnost Valjeva i Višegrada je ogledana i kroz priređivanje brojnih turističkih, kao i manifestacija iz oblasti kulture. Sve navedeno otvara dodatne mogućnosti za saradnju, zajedničke projekte i promociju Turističkih organizacija Valjeva i Višegrada, kao i stvarnje jedinstvene ponude za postioce iz ostalih krajeva Balkana, Evrope, sveta.  

Nagradni foto konkurs “Oseti duh Valjeva” – pročitajte OVDE

Izrazivši zahvalnost radi srdačnog prijema u Višegradu, direktorka Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković, uputila je poziv za uzvratnu posetu.

Prvog oktobarskog vikenda, tačnije 7. i 8. oktobra, na keju kraj Kolubare biti održan “Festival duvan čvaraka”, manifestacija koja raznovrsnom gastronomskom ponudom od mesa, domaćih suhomesnatih prerađevina, uz tzv. duvan čvarke i domaću zimnicu, tipične za valjevski kraj, kao i bogata ponuda tradicionalnih narodnih rukotvorina, u jednom danu u Valjevu okupe više desetina hiljada posetilaca.  

OKTOBARSKA TURISTIČKA RAZGLEDNICA IZ VALJEVSKOG KRAJA – pročitajte OVDE