12/04/2024
Najnovije vesti
Gerontološki centar Valjevo vesti Objektiva.rs FOTO Dragan Krunić

ZAVRŠNI RADOVI NA GERENTOLOŠKOM CENTRU

Autor 13/09/2022

Aktuelni radovi koji su, nakon duge vremenske pauze i prepuštanja sudbini vremena, počeli pre godinu na Gerentološkom centru i ovih dana polako ulaze u završnu fazu. Trenutno su u toku završni unutrašnji radovi, kao i na parternom uređenju oko objekta.

Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku u izjavi za Objektivu kaže:

“Građevinski radovi na objektu su u zavrsnoj fazi, do kraja septembra bi trebalo da bude sve gotovo. Ceo posao ide preko Vlade Republike Srbije i kancelarije za javna ulaganja, a vrednost investicije je oko milijardu dinara.

Kada se završe građevinski radovi počinje opremanje objekta. Na Vladi RS treba Ministarsvo da oformi Ustanovu Gerontoloski centar Valjevo i da se usvoje svi neophodni pravilnici da bi Gerontološki centar mogao da počne da radi.

Nadam se da će do kraja godine, kada se sve to završi, GC početi sa radom  i već primati prve korisnike.

Prema Jevtićevim rečima, ovo je jedna od najvećih investicija u Valjevu čija je realizacija počela pre 13 godina.

U sklopu Gerontoloskog centra biće Dom za stare kapaciteta do 113 korisnika i dve usluge socijalne zastite, zatim prihvatiliste za beskucnike kapaciteta do 30 mesta, i dnevni boravak za stara i odrasla lica kapaciteta do 20 mesta. Što se radnika tice, kad se formira ustanova znacemo tacno koji broj radnika i koje sve strukture obrazovanja ce biti potrebne.”