22/09/2023
Najnovije vesti
Dani sremuša 2022. na Povlenu Donji Taor Ars Nova TO Valjevo Objektiva.rs

UBERI ZDRAVLJE – DANI SREMUŠA 2022.

Autor 27/04/2022

Manifestacija Dani sremuša 2022. biće održana u subotu, 30. aprila 2022. godine. Slogan ovogodišnje manifestacije je Uberi zdravlje. Centralni događaj je kod Doma u Donjem Taoru, početak programa je od 11 časova.

Tom prilikom u planu je promocija hronike događaja na planini Povlen tokom dve godine pandemije, pod nazivom “Savez čoveka i prirode – valjevski zeleni zavičaj”.

Takođe, biće priređeno takmičenje u spremanju jela od sremuša ili dodatkom sremuša. Jela će ocenjivati žiri, a za učesnike takmičenja obezbeđene su i vredne nagrade.

Programom manifestacije “Dani sremuša 2022.” obuhvaćeni su i razgovori o razvoju seoskog turizma i ponovnom pokretanju zadrugarstva na ovim prostorima, daljoj zaštiti prostora Povlena i lokaliteta Taorska vrela, Skrapež, području oko povlenskih kugli i drugih oblasti.

Po završetku zvaničnog programa: promocije hronike, takmičenja u pripremanju jela od sremuša i razgovora o promociji seoskog turizma, u planu je narodni sabor.

UBERI ZDRAVLJE – DANI SREMUŠA 2022.

Manifestaciju Dani sremuša 2022. u subotu, 30. aprila, od 11 časova, kod Doma u Donjem Taoru, organizuju Turistička organizacija Valjevo, Klub Ars Nova, kao i Udruženje za razvoj turizma i zaštitu prirode Taorska vrela i Udruženje za negovanje kulture valjevskog kraja.