27/02/2024
Najnovije vesti

NOVA POBEDA VATERPOLISTA VALJEVA

Autor 07/11/2021

Vaterpolisti Valjeva pobedili su ekipu Banjice u utakmici četvrtog kola Prve vaterpolo lige Srbije. Rezultat 16:8 i nije realan odnos snaga u bazenu, jer su beogradski vaterpolisti u prvoj četvrtini vodili u dva navrata. Ipak, valjevska ekipa napravila je preokret za pobedu u drugoj četvrtini koju je rešila u svoju korist 5:0.

Ipak, u napetoj i teškoj utakmici, sa mnogo brzog plivanja vaterpolisti Valjeva iako su treću četvrtinu izgubili 3:4, u četvrtoj uspevaju da održe rezultat i zabeleže novu pobedu, veoma važnu, jer je Banjica jedan od kandidata za ulazak u viši rang.

Rezultat po četvrtinama bio je 3:2, 5:0, 3:4, 5:2. Najbolji pojedinac u redovima Valjeva bio je Crepulja koji je postigao pet golova, a istakao se i golman Ristić, koji je u trenutcima kada se lomio rezultat u trećoj četvrtini imao nekoliko odličnih odbrana, čime je zadržana stečena prednost. Presedan je da je valjevska ekipa jučerašnju utakmicu igrala u Bečeju, zbog zauzetosti bezena u Šapcu. Iz VK Valjevo zahvaljuju rukovodstvu Bečeja na dvodnevnoj ljubaznosti i gostoprimstvu.

U sledećem kolu Valjevo gostuje u Beogradu gde se sastaje sa ekipom TAŠ-a.