15/07/2024
Najnovije vesti
Zeleni Srbije Objektiva.rs Valjevo Beograd

PRIPREME ZA IZBORE

Autor 03/11/2021

“Zeleni Srbije će podržati Savez 90/Zelenih Srbije u pokretanju Zelene revolucije na izborima” – navode u svom saopštenju Zeleni Srbije.

“Vođeni idejom da je Srbija, naš dom i porodica, jedina budućnost koju imamo, Zeleni Srbije započinju seriju doktrinarnih, političkih i vrednosnih razgovora sa strankom Savezom 90/Zelenih Srbije. Uvažavajući činjenicu da je zabrinutost građana za zdravlje, izazvana brojnim ekološkim problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo, konačno počela da dobija mesto koje joj pripada, svesni smo da se radi ostvarivanja političkih ciljeva nameće neophodnost programske saradnje, zajedničkog delovanja i, u konačnom, predizbornog udruživanja u zajednički ekološki i politički front.

Ohrabreni smo uspehom Saveza 90/Zelenih Srbije u Mionici i Negotinu na upravo održanim lokalnim izborima. Imajući u vidu da su Zeleni Srbije od svog osnivanja svuda gde su samostalno izlazili na lokalne izbore ostvarivali rezultate od oko pet posto i to u tadašnjim, krajnje sumnjivim, izbornim uslovima, verujemo da politička saradnja sa Savezom 90/Zelenih Srbije može da donese značajan rezultat i na lokalnom i na nacionalnom nivou.

Savezu 90/Zelenih Srbije su se već priključile mnogobrojne stranke, pokreti, udruženja i neformalne grupe, a naša želja je da podržimo taj zeleni talas potrebe za ujedinjavanjem i ukrupnjavanjem, sa ciljem izgradnje moderne i zelene Srbije. Svesni činjenice da samo ujedinjeni možemo uneti promenu u neoliberalni koncept ekonomije koji se kao mantra servira građanima naše zemlje, počinjemo razgovore sa Savezom 90/Zelenih Srbije sa ciljem da pred birače iznesemo koncept da se ekonomske slobode mogu ostvarivati samo ispunjavanjem ekoloških prava i sloboda, uz zaštitu klime i prirode (geodiverziteta i biološke raznovrsnosti), zaštitu dostojanstva i
zdravlja porodica i pojedinaca.

Moderna,demokratska Srbija kakvu želimo mora iskoreniti siromaštvo, stvoriti uslove za kvalitetan život građana, kvalitetne zelene poslove, zelenom ekonomijom ostvariti privredni razvoj i rast, unaprediti obrazovanje, ohrabriti i osnažiti mlade i podsticati inovacije.

Nakon kontinuirane inicijative za ukrupnjavanjem zelene i ekološke političke scene od strane naših opštinskih odbora iz grada Beograda i 20 odbora sa juga Srbije, ulazimo u ove razgovore uvereni da Srbija, njene građanke i građani, zaslužuju jedinstven zeleni front pred naredne beogradske, parlamentarne i predsedničke izbore. Nove ideje i ljudi, odlučnost, stručnost i politička hrabrost, zajednička su snaga vizije koju Zeleni Srbije udruženi u Savez 90/Zelenih Srbije mogu ostvariti izgradnjom zdrave, prosperitetne, ekološki bezbedne i moderne Srbije u budućnosti. Živela Srbija!” – navode u saopštenju Zeleni Srbije.

  Vesti